Humppis

Koska varsinkaan vielä näin pian kesäkauden päätyttyä ei ollut syytä olettaa ravintolaan tulevan juurikaan tanssiettavia keskivikkoiltana, taivuttelin itselleni evästyksen Alex Parkiin.

Vartin yli yhdeksän kun sisään astelimme, näkyi parketilla horjuvan yksi pariskunta jo ihan sopivassa vireessä. Jauhoja lattialla riitävästi. Siinäpä nämä tyytyväisinä kahlasivat kinoksessa ainakin kuuden kappaleen verran.

Yritimme kierrellä jauhovanoja, mutta jonkin verran silti lipsahteli.

Hyvin hiljakseen tuli väkeä lisää. Puoleen yöhön mennessä oli kai kolmisenkymmentä paikalla. Kovin miesvoittoista oli. Pariskuntia myös muutamia. Suurimman naisjoukon muodosti kymmenhenkinen seppelepäistä eläkkeelle lähtijää juhliva ryhmä.

Vakioväkeä meitä nurkkaukseemme kertyi alkuun vain kaksi evästystäni pyörittämään. Vieraileva palstakirjoittaja sitten ilmaantui kymmenen paikkeilla siihen myös.

Muista paikan miehistä uskalsi pari kappaletta käydä myös pokkaamassa.

Koska minulle ei muualla salissa haettavia ollut, istuskelinkin sitten puolet illasta katselemassa muiden hyörinää.

Tappiin eli valomerkkiin asti oltiin, mikä minulle ravintolassa on varsin harvinaista. Kotiin siis 01.30.

Esiintyjälistassa, kuten kalenterissakin, oli merkitty vain Solaris olemaan paikalla. Minna Sirkiän kohdalta kävin asian artistilistalta tarkastamassa, eikä keikkaa eiliselle ollut.

Kuitenkin yhdentoista maissa tytteli hiippaili muina miehinä tanssilattian reunaa korokkeelle hyvin korkeilla koroillaan ja valkeassa sambamekossaan.

En ole ennen moista nähnyt, että solistin tuloon eivät soittajat reagoi millään tavoin. Nyt sai Minna seisoskella estradilla mikrofoni kädessään kolmen kappaleen verran odottelemassa esittelyä, jota ei koskaan tullut. Sitten vain rupesi laulamaan. Liekö tuo tullut yllätyksenä, koska eivät muusikot noteeranneet.

Liian kovalla olivat volyymit -sekä soittimien että laulun. Korvaan sattui. Parin ensimmäisen tauon väliaikamusiikkikin oli samaa desibelitasoa.

Hiukan ravintolatyylistä oli tanssivalikoiman osalta, mutta ravintolassahan oltiin. Parit tangoparit tuli, mutta kumpaankaan en päässyt osallistumaan. Humpat vasta ihan loppuillasta. En tanssinut niitäkään. Foksia, triolimusaa, valsseja (vain kolmet), yhdet hitaat valssit (nekin katselin), pari sambaa (sama juttu), yhdet cha cha chaat, samoin rumbat. R'n's -puolelta tuli jokunen jive ja yhdet bw:ksi sopivat, jotka viimeksimainitut jouduin istumaan nekin. Jotakin kyllä mentiin bugginakin.

Lattiakin lopulta rauhoittui, kun jauhot (pientä lämpärettä tolpan juuressa lukuunotamatta) levisivät kenkien mukana pitkin salia. Tilaa oli riittävästi koko ajan.

Hakuja nyt ei oikein voinut laskea, mutta jokseen kin 8/2 taisi mennä. Eväälle noita sensijaan kertyi ainakin tuplamäärä -olihan tanssittajiakin viisi.