Kaminitto: Runsaat kuukausi sitten purnasin Presidentti klubin lattian tahmeudesta siihen tyyliin, että kannattaisi mennä ottamaan oppia esimerkiksi Tulisuudelman lattiasta. Joku meni vissiin vikaan: nyt Tulisuudelman lattia oli tervattu samalla tavalla kuin ensin mainittu.

Eilen keskiviikkona Neljän Suora oli soittamassa Presidentti Glubilla. Ilmoituksen mukaan kyseessä piti olla tanssit, mutta tanssimusiikkina oli bilemusaa ja kauniita lauluja uudelta levyltä. Hyvällä tahdolla yhden kappaleen pystyin tulkitsemaan rumbaksi ja toisen jiveksi, mutta siihen minun musiikkitietämykseni sitten loppui.

Talo oli ottanut vaarin lattian tahmeuden valittajista ja varmistanut, että nyt kyllä luistaa. Paketti kahvijauhetta (President?) kohtuullisen pienelle lattialle tekee aina unohtumattoman vaikutuksen. Tanssiparketti pysyi tyhjänä, kun ne muuttamat tanssijat yrittivät veivata kokolattiamatolla. Ensimmäisen setin jälkeen narikassa oli ruuhkaa, kun väki rynnisti tihkusateeseen.

Tuli samalla aprikoitua, minkälainen mahtaa olla Eduskuntatalon eteen tulevan tanssipaikan lattia. Lohjan vanha isäntä sanoi minulle aikoinaan, että koivuparketti on ainoa oikea tanssiparketti. Järvenpäässä (ja myös Korvatunturilla) on koivuparketti, mikä alussa oli hieman yliliukas, mikä ilmeisesti öljyämisen ja hiomisen jälkeen alkoi toimimaan hyvin. (Olisiko laudat pitänyt öljytä jo ennen asennusta?) Riutalla joku vuosi sitten oli pikku haasteita lakkauksen kanssa. Parkettimestari Winellin (eläk.) tekemä Jorvaksen Tanssipalatsin lattia oli mielestäni yksi maan parhaista parkettilattioista, mutta nyt sillä paikalla on kotelotehdas.