Sateinen päivä.

Mihinkään ei ollut tarkoitus mennä, mutta sittenkin -lopulta onnistuttuani hetkeksi nokosille notkahtamaan ja siitä havahtumaan- syntyi vartin yli kuudelta vaisu päätös lähteä ajelemaan Vantaan suuntaan.

Vanhaa tietä aikataulun pettämisestä huolimatta ajelin. Hieno visuaalinen kokemus oli palkintona: Mäntsälän eteläpuolella osuin peltoaukeata kohtalaisen rankassa sateessa ylittäessäni kirkkaaseen auringonpaisteeseen. Aivan lähellä horisonttia, suoraan oikealla puolellani, jo oleva Helios valaisi sadepisarat sillä tavoin, että ensimmäisen kerran elämässäni ajoin sateenkaaren tyven vierellä. Näytti nimittäin päättyvän aivan tien reunaan vasemmalla puolellani. En pysähtynyt tarkistamaan, josko se aarrearkku olisi löytynyt. Nopeutta sentään se satanen.

Puolisen tuntia myöhässä saavuin paikalle. Vapaa paikka vain kallion laella.

Vieraalta tuntui sekä paikka että väki. Markkinoin illan kuluessa käsitystä, että olin viimeksi käynyt huhtikuussa. Asian nyt aamulla tarkistettuani joudun tunnustamaan, että yksi kerta oli sattunut myös toukokuulle.

Toki tuttuja haettavia oli useitakin (ihan suosikkeja myös), mutta en oikein aktiivisesti tohtinut noitakaan hakea. On nimittäin muutenkin arveluttavaksi ajettu maineeni viime aikoina mustattu siihen malliin eräällä keskustelupalstalle, että tulokset näkyivät hyvin nyt naisten rivistössäkin -luettu oli.

Ennen naistentuntia kuitenkin sain noita mainitsemiani suosikkeja haetuksi kerran kutakin. Eivätpä juuri asiasta ilostuneet. Niinpä jatko olikin enemmän sivummalta katselua. (Yksi suosikeistani onneksi sentään suhtautui yhtä lämpimästi kuin aina ennenkin. Kiitos!)

Naistentunnin aluksi asetuin orkesterikorokkeen portaille häpeänurkkaan, jonne minut on osoitettu jo kauan sitten. Jokunen armelias minut sieltä (ja kerran kahviosta, minne väistyin välillä) kävi noukkimassa.

Kovin nihkeä oli kuitenkin tunnelma, joten miestenhaun taas alettua pysyttelin pidättyvällä linjalla edelleen.

Niinpä tanssituksi tuli melkoisen vähän illan kuluessa (12/8)*.

Viimevalssien soidessa poistuin tasan puolen yön aikaan.

Kuninkaan laulu sujui moitteettomasti. Volyymit sekä Lumipallolla että Henrillä olivat ainakin siinä kaiuttimien vieressä istuessa kuultuina liialliset.

Yksi levyltä tullut tango kuulosti omituiselta: Taustamusiikki muuttui jossakin kohdin ihmeellisen töksähteleväksi -epätangomaiseksi. Laulu kulki kuitenkin normaalisti. Liekö ollut yksi niitä Seinäjokea varten pilatuista (modernisoiduista)?

Edit: *Saldo (Yksi unohtui. Lenkillä muistui.) Siis 12/9.