Humppis

Talvitossut ensikertaa tänä syksynä alla, joten oudon jurinan kera taivalsin kuivaa ja tietysti vielä sulaa asfalttia jyrsien kohti etelää. Yöksi oli kuitenkin luvattu pakkasta koko maahan.

Varsin hyvissä ajoin perilä, joten orientoitumisaikaa oli ennen varsinaisten tanssien alkua.

Cha chan opettelussa oli näköjään jonkin verran porukkaa ollut -ja oli muutama pari vieläkin.

Tuttu saalis oli näkyvissä naisten penkillä, joten nappasin tuon jäljellä olleille kahdelle. Hitaat valssit perään, ja tanssit oli aloitettu.

Kuten otsikosta saattaa ymmärtää, oli nyt tarkkailun kohteena talvikauden lopullisen alkamisen vaikutus tanssikeskuksen yleisömäärään.

Melkoinen oli. Nimittäin väkeä oli lopulta melkein tugokseksi asti.

Tuttuja mielitansitettaviakin ehti tulla ennen naisten puolituntisen alkua niin paljon, etten ihan koko sitä puolikasta onnistunut virvokkeen ääressä istumaan. Ensikertalainen, kaukomatkalainen sai viimeisen tilkan vetäisyn nopeutumaan, ja luiskaa ylös kohti parkettia mentiin vauhdilla.

Koska FBI Beat oli asialla (ja välilevyt paukkuivat nostalgiaa) oli musiikkikin juuri sitä, mitä pitikin. Niinpä hiessäpäin oli tanssiminen naistentuntiin asti, ja vasta sitten oli aika kahvin ja hevosenkenkäviinerin (talolle katetta tavaksi tulleen verran). Vesikin toki maistui muutamaankin kertaan illan kuluessa.

Sopivasti onnistuin riistämään penkistä vielä lopputunnelmointiin juuri oikean ihanaisen vieruskaveriltaan. Sillä kappaleparilla oli ilta kruunattu, joten poistuin ajoissa ennen kuin olisi tunnelma alkanut kääntyä antikliimaksin puolelle. 00.20 ulos ovesta.

Ei ollut vielä pakkasta. Jokimaan mittarikin täällä kotikaupungin portilla näytti nollaa.

Illan saldo ei siitä väkimäärästä ja tuttujen paljoudesta huolimatta kuitenkaan kovin korkeaksi kohonnut, vaan ei se määrä...

18/7.