Välitilinpäätös.

Kanssatanssija
2007-10-29 12:00

Kävin suljetulla. Onneksi ei osoittautunut miksikään jalopeurain luolaksi. Kun tarpeeksi kommentoi itseään, niin yläkerta alkaa viiletä.

Ymmärtääkseni nykyisen tilani on minun katsottava menneisyyteen. Kaiken takana oli nainen. Esitti kysymyksen: Onko tanssinettiläisissä Jumalaanuskovia? Lukijasta tuli kirjoittaja. Tervetulleeksi toivotti Kolina, Duurinkauppa ja Humppis. Kolina silitti, Duurinkauppa nauratti ja Humppis löi spaltterilla päähän.

Kerroin että itselläni usko ja epäily on eräänlainen ying ja jang, jotka pitävät pyörän pyörimässä.

Matkan aikana kävi kuitenkin niin että aloin nähdä ateisteja joka paikassa. Aina niillä oli jotain hyvää sanottavaa. Nainen joka on kantanut lasta sisällään ymmärtää tarkoitukseni. Kaikkialla näkyy raskaana olevia naisia ja lastenvaunuja. Ei usko jos sanoo ettei niitä ole yhtään enempää kuin aikaisemminkaan.

Lopulta äkkäsin ja löysin jostain tajunta-avaruuteni koilliskulmasta epäilyn varjosta eräästä bunkkerista pikkuateistin. Rikoin bunkkerin ja suljin ateistin syliini.

Kerta kiellon päälle. Linna aloittaa sotaromaanin: Kuten hyvin tiedetään on Jumala....Syitä on monia miksi Linnaa ei joutunut jumalanpilkasta oikeuteen. Tuolla lauseella hän kuitenkin tekee Salamasta pelkästään ihmisten uskonnollisten tunteiden häiritsijän. Linna tekee kirjansa alussa majesteettirikoksen ja kirkko vaikenee niin kuin on tehnyt jo lähes 1700 vuotta.

Pettynyt olen omaan sinisilmäisyyteeni. Palsta tarvitsee piispansa. Realiteettitajua ei kuitenkaan osoita se, että vertaa käymäämme keskustelua, auton ostoon, tehyn työtaisteluun tai kovalevyyn. Ideologia tekee ihmisen sokeaksi, mutta toisaalta opillisissa kysymyksissä hyvinkin todellisuudentajuiseksi.

Saldo näyttää plussaa. Suurta mielihyvää tuntien voin sanoa Humppikselle. Köyhät teillä on aina keskuudessanne. Sillä jolla on sille annetaan. Olen sekä ateisti että Jumalaan uskova.