Varmaan tiedätte, että amerikkalainen jalkapallo on suurin urheilulaji Amerikan maalla. Sen vuotuinen loppuottelu, Super Bolw, pysäyttää kaiken muun toiminnan ja kaikki jotka suinkin pystyvät hankkivat chipsejä, popkornia, kokista tai kaljaa ja asettuvat TV:n ääreen.

Ottelun mainosaika on tietenkin kalleinta, mitä yleensä on saatavissa. Samoin ovat televisiointioikeudet. NFL (National Football League) omistaa kaikki oikeudet. Seuraavan vuoden televisio-oikeudet taas hinnoitellaan katsojalukujen mukaan. On siis tärkeää tietää montako televisiota on auki ja montako katsojaa niillä on. Erityistarkkailuun ovatkin joutuneen jättitelevisioiden omistajat, lähinnä julkiset yhteisöt.

Immanuel Bible Church on saanut uhkauskirjeen NFL:n tekijänoikeuksien rikkomisesta aikoessaan järjestää seurakunnan jäsenille mahdollisuuden katsella yhdessä loppuottelua seurakunnan 56-tuuman televisiosta. Vastaväitteet, että kaikissa urheilupubeissa on vielä suuremmat näytöt, eivät auttaneet, sillä NFL on tehdyt niiden kanssa eri sopimuksen. Myöskään väitteet siitä, että kyseessä on suora lähetys eikä edes tekijänoikeuden alainen teos eivät tehonneet. Digitaalitekniikan käyttö aiheuttaa noin 5 sekunnin viiveen, joten kyse ei ole suorasta lähetyksestä, vaan talletetusta. Niin ja sisältäähän se ohjaajan editoimia hidastuksiakin, joten kyse on merkittävästä teoskynnyksen ylittävästä teoksesta, jonka julkinen esittäminen ilman lupaa on kielletty.

Kirkon jäsenillä ei siis ole muuta mahdollisuutta kuin mennä pubiin katsomaan loppuottelu isolta ruudulta. Niin tai voisihan kirkko ehkä hankkia anniskeluoikeudet ja liittyä urheilupubien sopimukseen. Tiedä sitten mikä vaikutus sillä olisi kirkkokuntaan ja sen jäsenmäärään. Jotkut tosin totesivat, että jalkapallo (amerikkalainen) on osittain jo korvannut uskonnon muutenkin.