Kaminiitto

Someron Teeriharju
sijaitsee sopivan keskellä Lounais-Suomea, jotta sinne pääsee kivasti joka suunnalta. Ehdottoman väärä ajatus on se, että sinne on pitkä matka joka suunnasta.

Matkan pituus on kovin suhteellinen käsite itse kullekin. Itsekseni aatostelen, että jos Martti Metsäketon orkesteri soittaa alle 200 km:n säteellä, niin ko. paikkaan on lyhyt matka. Jos joku Pietarin Nostomiesten valssipumppu soittaa yli 50 km:n etäisyydellä, niin köyhä eläkeläinen harkitsee pitkään säästääkö bensaa.

Teeriharjulla on yksi Etelä-Suomen parhaista tanssilattioista, etten sanoisi paras sen jälkeen kun Kirkkonummen Tanssipalatsi lopetti toimintansa yli 10 vuotta sitten.

Väittivät jotkut paikalla olleet, että syksy ja mennyt talvi oli ollut myytyjen lippujen lukumäärällä mitattuna turhan rauhallinen ja että jos joka kerta olisi ollut yhtä paljon kuin nyt lauantaina, niin seuran ynnäpuolen tilit pursuaisivat ylijäämästä. MMo veti siis hyvin tanssivaa porukkaa paikalle, vaikka se oli ainoa orkesteri ja lippu maksoi narikan kanssa 13 €. Ovimieskin näytti repivän liput ovella eikä kerännyt niitä siistiin pinoon, niin kuin jossain päin etelää kuuluu tehtävän. Hinta laatusuhde lauantaina tyydytti sekä järjestäjää että tanssiyleisöä. Näin ei vain ole aina joka paikassa.

Vankkumaton käsitykseni lienee edelleen se, että monipuolista oikeata tanssimusiikkia soittavat orkesterit vetävät pitkässä juoksussa paremmin väkeä ja tuovat talolle enemmän rahaa kuin kalliit tähdenlennot konsertteineen, joiden viime mainittujen kannattavuus edellyttää suurta määrää juovaa porukkaa paikalle.