Aftonbladetissa on juttu jossa kerrottiin ruotsalaisnaisen umpisuolileikkauksesta.

Hänelle kokeiltiin ensimmäistä suun kautta tehtävää umpisuolen poisto-operaatiota. 30-vuotias ruotsalaisnainen on Euroopan ensimmäinen potilas, jolle tämäntyyppinen operaatio tehtiin.

Toisin kuin perinteisessä kirurgiassa, suun kautta tehdyn operaation jälkeen ei potilaalle jää minkään sortin arpea. Suun kautta tehtävä operaatio ei kuitenkaan eroa vatsalaukkuun viiltohaavaa vaativasta operaatiosta. Ainakaan lopputulokseltaan. Lääkäri tutkii umpisuolta suun kautta kuljetettavan kameran avulla ja instrumentit puikkelehtivat vatsalaukun ja suoliston sokkeloissa.

Potilas on nukutettuna koko toimenpiteen ajan, kun robotit tekevät työtä hänen sisuskaluissaan kaikessa hiljaisuudessa. Ruotsissa on  tehneet jo kolmisenkymmentä vastaavantyyppistä toimenpidettä suun kautta. Umpisuolileikkauksessa ollut nainen on päässyt kotiin ja hänen vointinsa on erinomainen.

Tässä kehityskulussa on kuitenkin omat arveluttavuutensa ja kuinkahan pitkälle lääkärit menevät. Entäpä jos minulle tulevina vuosina tuleekin paksusuoliongelmia ja menen Tukholmalaiseen sairaalaan. Lääkärit perkuleet nukuttavat minut ja kaivavat pitkät instrumentit esille ja rupeavat koijarit ronkkimaan suun kautta. Paha maku suussa kotiudun jossakin vaiheessa lyhyelle sairaslomalle, otaksun.