Mikko

Tämä suoraan töistä tanssimaan konsepti on toiminut tähänkin asti, joten jälleen pakkasin tanssivermeet perjantai-aamuksi mukaan. Kun meillä töissä tuntuu olevan ylityöt tarkemman syynin alaisena, niin pistin pillit pussiin piirun yli klo 16.

Koska oletin tanssi-illasta tulevan jälleen suhteellisen pitkän, joten olin ottanut extraevääksi neljä normihampurilaista ja rasian jotakin sekasalaattia.

Murkinnoinin jälkeen pesasin työvaatteeni, sillä aikaa tansseihin oli lähes neljä tuntia ja enkä todellakaan raahaa niitä mukanani Järvenpäästä kotiin. Talvilomalla kun sattuu muutakin tekemistä olevan.

Kun kuteet olivat ripustettu kuivumaan, niin seuraavaksi pesuun meni koko äijä, -ihan lettiä myöten.
Siinä partaa ajaessani peilistä katsoi takaisin heppu, minkä naamataulu punotti kuin ryyppyreissun jäljiltä. Tätä se tekee, kun koko päivän on tehnyt työtä hallissa missä ei ole mitään lämmitystä. No onneksi siellä on sentään tuulelta turvassa. Tuo naaman punoitus kyllä hieman häiritsi. Punaturpainen hemmo voisi olla heikoilla tanssipaikalla Siinä pikku hiljaa tein lähtöä antaen hiusten ensin kunnolla kuivua.

Olin viimeinen talossa ja ikkunasta huomasin, että portti oli jo kiinni laitettu. Ok portti on kiinni, mutta toivottavasti hälytys ei ole päällä.

Noin klo 18 maissa lukitsin talon ja kävelin kohti portin vieressä olevaa pikkuovea. Ihmettelin kuka siellä portin ulkopuolella oikein hiipailee ja kokeillen pikkuoven riippulukkoa.
Arvelin kaverin olevan vartijan pitkästä lampusta päätellen. Yritin ensin avata pikkuoven lukkoa...onnistumatta. Sehän on arvatenkin näin kylmällä jäässä. Sitten kaveri vaan aikansa sitä kokeili ja väänsi, kunnes sai auki.

Heppu oli kun olikin vartija. Vannoin siinä, että olen talon omaa väkeä. Vartija varmuudeksi kysyi henkkareita. Kaivelin "juhlalompakon" takin taskusta, enkä löytänyt yhtään kuvallista korttia. Kyseltiin ajokorttia. Ei ole, koska en ole ajannut kyseistä korttia.

Eihän siinä mitään muuta, kun Kela ja pankkikorttia näyttäen sekä vielä varmuudeksi vartian soitto vartiointiliikkeseen onko tämä Mika varmasti se Mika mikä pitää ollakkin. Kaiken varmuudeksi kaveri pyysi vielä firman avaintani kokeillaaksen sen sopivuutta siihen lukkoon. Kun tästä vaiheesta pääsin läpi, niin olin vapailla vesillä ja toivottelin vartijalle hyviä viikonloppuja.

Siinä kohti uutta kauppakeskusta kohden kävellesssäni tuulen terävöittämä pikkupakkanen puri ihan ihoa myöten. Mitään pitkiä alusasuja ei ollut päällä, sillä arvelin niiden vaan hikoiluttavan tansseissa.
Prismasta hommasin tölkin energiajuomaa, sillä olin todella väsynyt ja Iltiksen. Juoman join sisällä, koska mitään viilentävää en enään kaivannut.

Rautatieaseman sisällä oli ihanan lämmin. Siinä naapuripenkissä istuva herra ihmetteli montaa lähtöaikaa samalle junalle. Aikatauluja Helsinkiin päin tutkiessa klo 19.14 juna oli hyvä valinta. Järvenpään asemalla se oli reilusti ennen klo 20.

Sen verran tuo aikataulu meni nappiin, että hieman ennen klo 20 olin Tanssikeskuksessa. Siinä lippujonossa odotellessa luin seinallä olevan tiedoitteen, missä kerrottiin liikuntaseteleiden käyvän vain tanssikurssille.

Milloin olisi seuraava tanssikurssi..sitä en nyt tajunnut kysyä. Narikan jälkeen saniteettitilojen kautta kahvion puolelle juomaan kylmää Colaa. Ihme kyllä en tärissyt siinä.

Juodessani sitä oli Avec aloittanut valssilla illan urakkansa. Seuraavaksi tuli foxia mitä kuuntelin sujuvasti ihan penkillä. Hyvää musiikkia soittavat.

Kolmannen setin alkaessa ja miesten haun olllessa käynnissä kävin hakemassa yhtä jo ennestään tuttua daamia tanssimaan. Olisikon ollut jiveä. Parin ensimmäinen mentiin minulle niin ominaisella tyylillä ja jälkipuolisko kävelyhumppaa mukaillen. Daami ei selvästikkään ollut mitenkään haltioitunut viennestäni. Oli sellainen normitanssi.

Penkille palatessani keskityin seuraamaan muita tanssijoita. Eräs punapaitanen herra vie jo tuttua pyörätuolidaamia siihen mallin, että tämä ei enään ole tanssia, vaan taidetta. Todella oli hieno katsoa parin etenemistä.

Siinä istuessa oma tanssifiilis lähestyi jo hyvää vauhtia talven pakkasennätystä. Tuntui, että daameja oli niin vähän, että tänä iltana jäisin huutolaispojan asemaan. Olen todella hyvilläni, ettei minua haettu humpalle ensimmäisellä naistenhaulla. Olisin luultavasti antanut pakit ja se on tässä tapauksessa ollut hyvin epäkohteliasta daamia kohtaan.

Siinä istuessa tuli pari uutta tuttavuutta pongattua...terkkuja.

Kun minulla on aikataulut Riksuun tiedossa vain yli puolen yön, niin pyysin velipoikaa pistää teksarina aikaisempia junia.

Kenkiä vaihtaessani oli Saska jo aloittanut oman osuuden illasta.

Tähtäsin klo 21.18 lähtevään junaan, mutta varaamani DVD saanti kesti sen verran pitkään, että pääsin lähtemään Järvenpäästä klo 21.46 junalla.

Kun Järvenpää on ollut minulle vaikea tanssipaikka ja kun liikuntasetelit eivät enään toimi siellä, niin pudotan Jäken pois talvitanssipaikkalistastani.

Elämäni lyhin tanssi-ilta.....noin tunti ja 20 min.

Puolikas tähti ja pitkä miinus perään.

1301817.jpg