Kun suomessa oli Eurovision loppukilpailut vuonna 2007, oliko ohjelmassa väliaikamusiikkina Värttinää Apocalypticaa ja joku suomalainen ryhmä Hambon taitajia näyttämässä osaamistaan? En muista.

Irlannin Dublinista muistan Riverdance-esityksen ja  Michael Flatleyn. Tuon esiintymisen jälkeen sitä ryhmää vietiin ympäri maailmaa kuin kuoriämpäriä ja rahaa alkoi virrata. Michael Flatley on perfektionisti ja omaa yltiöpäisen kunniahimon. Se ryhmä riitaantui myöhemmin ja syntyi useampikin kilpaileva ryhmittymä.

Miten kävi Michael Flatleylle? Alkoholisoituko hän ja alkoi kiertämään suomen tanssilavoja keikaroiden tavisten joukossa Pro-tyylillään, kopistellen kovia kenkiä ja näytellen tuuheita rintakarvojaan? Ei.

Flatleylla on nykyisin huvila Ranskan Rivieralla, linna Irlannissa ja kartano Lontoossa. Suosikkijuomansa on vuoden 1961 Chateau Petrus viini a. 8000 Euroa/pullo. Omaisuutensa on nyt 500 miljonaa euroa. Lentää omalla suihkukoneella mukanaan oma kokki ja hovimestari.

Hän myy liki 30 000 lippua esityksiinsä joka ilta. Esiintymisiä on jatkuvasti. Hän kopauttaa huikeat 35 kertaa jalkojaan maahan yhden sekunnin aikana ja on aikasmoinen keikari sekä diivailija.

Hän on nyt 45-vuotias mutta hän on ollut joskus köyhä. Nykyisin hänen jalkansa on vakuutettu 40 miljoonasta dollarista. Sandy Shaw esiintyi aikoinaan avojaloin ja vakuutti jalkansa paljon pienemmästä summasta.

Nyt Michael väittää olevansa maailman paras tanssija. Ainakin hän on hyvin ansaitseva.
606_1.jpg