Mikko           Lavatanssialkeiskurssin jatko-osa su 2.3.2008

Tätähän oli odotettu siitä asti, kun alkeiskurssi päättyi syksyllä 2007. Se miksi en lähtenyt heti alkeiskurssin jälkeiseen jatko-osaan oli se, etten ollut mielestäni oppinut alkeita riittävästi ja olisin näin vain muiden riesana. Toinen syy oli tietty mahdollisuus oppia foxia. Tanssilajien joka paikan höylää.

En tiedä miten tässä nyt tulee käymään. Kieltämättä tässä on stressinpoikasta ilmassa.

Aamiaisen voimalla lähdin klo 12.25 linjurilla kohti Pääsiäiskaupunkia. Koska vuoro oli pika, niin perillä ennen klo 13. Linja-autoasemalta läheiseen Siwaan ostamaan tölkki Batterya ja pari banaania. Kiva oli ostaa jääkylmää juomaa näin talvella. Eiköhän tällä pärjäisi yhden kurssitunnin, joka on 1,5 tuntia kerralla.

Siwasta pihalle ja nokka kohti rautatieasemaa. Siellä olisi lämmintä ja rauhaisaa vetää eväät suihin. Oli todella ihanaa istua siinä lipunmyyntitilassa. Melkein meinasin nukahtaa.

Siinä ollessani pistin tanssinopettajalle tekstarin, että voisiko paikalle tulla jo nyt, vaikka opetus alkaisi vasta yli kolmen tunnin kuluttua. En suoraan kävellyt sinne, koska arvelin, ettei sinne sopinut mennä noin vain. Siellä näet oli lapsiryhmiä, ennen meitä aikuisia.

Melko pian sain myönteisen vastatekstarin ja lähdin kävelemään kohti keskustaa. Siinä Puputinkulmalla huomasi hyvin, miten uusi liikekeskus on tyhjentänyt keskustaa. Osa suurista ja tärkeistä kaupoista on jättänyt jälkeensä tyhjät tilat. Reitti vei Vuorisen ohi kohti Sakoa. Siinä puolivälissä on Karan yläaste, minkä voimistelusalissa kurssitus tapahtuu.

5C0928452A9E43B9B8BAA6E5A2323DDB.JPG

Kun miehellä on sama pää Juhannuksena ja Jouluna, niin tietty olin unohtanut missä se oikea ovi oli. Hetken siinä pyörittyäni löysin oikean sisäänkäynnin.

Portaat ylös ja voimistelusalin kautta huoneeseen, joka ilmeisesti on jokin vapaa-ajan tila. Huoneesta löytyy parit pyötätennispöydät ja penkkejä. Seinällä on itsetehty kartta, missä näkyy Riksun asuin-, tehdas- ja virkistysalueet.

Tullessani paikalle oli liikuntasalissa käynnissä Muksumix alle 12 vuotiaille. En katsonut sen tarkempaa, mutta ei siellä ollut muutamaa enempää paikalla. Jotakin cha cha tyylistä opettelivat.

Ajankulukseni kävelin pitkin käytäviä ja siinä ohessa otin valssin alkeisaskeleita. Yritin edes vähän muistaa miten se meni oikein.

Kännykkä on mukava keksintö ja siinä aikaa tappaakseeni pirautin eräälle daamille, joka on tullut tutuksi Järvenpäästä. Siinä ikkunasta katsoessa huomasin, että sisään tuli kaupungin työntekijä. Siinä käytävällä rupatellassani hemmo tuli viereen ja sanoi, että täällä on hälytys lauennut. Eihän siinä muuta, kun anteeksipyyntö kehiin. Kas kummaa, kun kukaan ei ollut maininnut, ettei käytävällä saa liikkua.

Kun tämä MuksuMix oli jäännyt torsoksi, niin ennen meitä oli luultavasti kilpatanssitreeniä. Tosin tästä en ihan varma oli. Ilman musiikkia harjoittelivat.

Kellon lähestyessä 16.30 näytti aluksi siltä, että yksinkö saan opetella tanssimaan. Pikku hiljaa muita kurssilaisia alkoi ilmaantumaan. Neljä daamia ja kolme miestä. Porukan keski-ikä oli varsin korkea. Taisin olla toiseksi nuorin. Siinä ennen opetusta kerättiin kurssimaksu ja täytettiin lappunen mistä kävi ilmi nimi, osoite, s-posti jne.

Kurssi alkoi foxin perusaskeleella. Yksin ei mitään ongelmaa. Kysyin siinä ohessa hitaan foxin eroa tavalliseen. Ero oli aika simppeli: jalan ohitus.

Kun daamella oli määrällinen ylivoima, niin opettaja tuli rividaamiksi. Arvatkaa kuka sai tanssia hänen kanssaan. Arvaus hyvä kymmenen. Siinä perusaskelta harjoitellessa jouduin ottamaan pitkiä askeleita, kun kulku oli selkä edellä. Yksinkertaisesti daamin jalat potkivat jalkojani. Eteenpäin kulkiessa homma toimi jo paremmin. Hyvä alku foxille. Toivottavasti opin jatkossakin.

Seuraava laji oli valssi. Nyt ei ollut enään alkeiskuvioita mukana. Sinänsä harmi, koska kertaus olisi tehnyt kieltämättä hyvää. No siinä opeteltiin paremmin etenevää kulkua. Jotenkin vaan oli askeleet hukassa. Kokonaan uutena tuli mukaan puolikierros. Nyt ei enään menty neljällä ympäri. Oli aluksi hankalaa, mutta alkoi onneksi lopussa sujua. Valssia joudun kyllä vielä kotona lunttaamaan. Kotiläksyjä tuli tästäkin. Valssi on nyt sen verran hankala, mutta kiinnostava laji minulle. Seuraavaksi mennään ympäri kokonaan kerralla. Mitäköhän siitäkin tulee meikäläiselle.

Toisena jatkona tuli jenkka. Tässäkin opettaja laittoi tavoitteita. Daamin ympäri kahdesti. Jenkkaa joudun lunttamaan valssiakin enemmän. Ehdottomasti heikoin lajini...ylivoimaisesti. Vielä mielenkiinto tätä kohtaan on ehdottomasti heikoin. Jenkkaa en ole mitenkään tanssinut alkeiskurssin jälkeen. Suoraan sanottuna ei ole minun tanssini.

Kello 17.30 maissa opettaja sanoi, että joko lopetetaan, kun kaikki alkoivat jo katsoa kellojaan. Totesin siihen, että vielä puoli tuntia.

Voikkasali oli alusta lähtien mukavan viileä. Missään vaiheessa ei tullut hiki päälle. Olin ottanut varmuudeksi pyyhkeen ja pullon vettä mukaan. Eiköhän se hiki ala jälleen virtaamaan jatkossa.

Kellon lähestyessä 18 sisälle tuli yli 20 alkeiskurssilaista. Onnea heille

Kurssin jälkeen kävelin rautatieasemalle taksia ottamaan. Seuraavalla kerralla kyllä tilaan sen Karalle.

Tässähän tämä....alku. Toivottavasti ei kuitenkaan loppu.