Humppis                                           Perjantai 28.3.2008

Huonolla tuulella (kuten aina) läksin aurinkoista maalaismaisemaa halkomaan -kohteena tietysti Syke (jo kolmas kerta vajaan kolmen viikon sisällä tuota) Järvenpäässä.

Huonojen fiilisten syynä ei siis ollut musiikki tai paikka, vaan tieto siitä, ettei paikalla tulisi olemaan ketään sellaista, jonka mielestä minun läsnäoloni siellä olisi hyväksyttävissä. Siitäkin huolimatta noin, että eräs jopa oli sähköpostitse pyytänyt hakemaan.

Tuttujahan siellä tietysti olikin taas talo täynnä, mutta hyvin epäröiden hain ketään, sillä yksiltäkään kasvoilta (sen paremmin hakurivistössä kuin muullakaan talossa) ei ollut luettavissa positiivista viestiä. (Toisensuuntaisia väitteitä tosin kuulin illan aikana useitakin, mutta väitteet ovat väitteitä vain vailla yhteyttä todellisuuteen.)

Niinpä usein peruin hakuaikeeni ja annoin toivotummille hakijoille tilaa.

Ulkopuolisena siis vaelsin taaskin illan suuren tuttujen joukon keskellä. Monta sellaistakin oli taas paikalla, joiden kanssa olen tanssinut jo kymmenkunta vuotta.

Viesti oli koko ajan selvä: Pysy poissa!

Toki silti yritin jopa kahviossa tai penkillä asettua joidenkin tuttavien seuraan, mutta eipä tuo kenenkään mieleen ollut.

Kotiin olisi eilen pitänyt jäädä, eikä varsinkaan tänään ole mitään syytä lähteä kenenkään lauantai-iltaa pilaamaan.

Musiikki tietysti oli hyvää, ja olosuhteet mainiot. Varmaankin niillä, joiden olemassaolo on itsestäänselvyytenä hyväksyttävissä, oli oikeinkin miellyttävä ilta.

Itse lähdin jälleen kerran viimevalssien jälkeen unetonta yötä kohti kotiini.

Kovasti toki kun yritin, sain sentään kuuttatoista naista haetuksi (tuttuja tietysti kaikki). Minut sitten katsoi paremman puutteessa hakemisen arvoiseksi vain seitsemän. Naisten puolituntisen aikana ei oikeastaan hakenut kukaan (sieltä kahviosta). Jos tarkkana ollaan, niin yksi voitaisiin laskea hauksi, kun pöytäni ääreen juttelemaan tulleen kanssa lähdettiin yhdessä kävelemään luiskaa ylös ja siitä jatkettiin tanssien.

Tällainen tuli hakusaldosta: 21/8.

Vaikuttaa ehkä joistakin isolta, mutta kaikki on niin suhteellista. Fiilis joko kasvattaa tai kutistaa asioita.