Tangon, valssin, humpan jatkoa ja foxinalkeita.

Mikko

Pääsiäisrutiiniin toi piristää muutosta joka sunnuntainen kurssitus. Siinä aamulla katselin DVD:ltä tangon askeleita ja käännöksiä. Vaikealta näyttävät liikkeet näin katsoessakin. Tangoa en ole koskaan lavoilla tanssinut. Edellinen tangokokemus on viime syksyltä..kurssilta sekin. Jenkkaa siitä yritin päntätä yhden katselukerran verran. Foxia katselin sitten jo enemmän. Halusin näet etukäteen tietää mitä sieltä seuraavaksi tulee.

Oletin vastoin parempaa tietoa bussiliikenteen olevan näin pääsiäis-sunnuntaina tavallista harvempaa ja tilasin pirssin alleni kylän taksiasemalle. Sunnuntaisin siinä ei muutenkaan ole juurikaan koskaan autoa valmiina odottamassa. Asemalla odottaessani kumijalkaa siihen tuli pari nuorta pojankloppia. Pirauttivat hyvin lähellä olevaan pizzaravintolaan. Siinä hieman hymyilytti, kun kännykänkaijuttimesta kuulin kokin luettelevan mitä mausteita olisi vaihtoehtoina. Pojjaat ne tyytyivät vaan suolaan. Itse olisin ottanut muutakin. Ravintolanpitäjät ovat ulkomaalaisia, joten heillä on varmasti näkemystä eksootisista mausteista.

Kumijalka tuli yllätävän nopeasti. Olin varmuudeksi varannut tunnin aikaa odottaa. Viimeinen asia mitä halusin oli myöhästyä kurssilta. Pyysin kuskia heittämään minut rautatieasemalle. Asema oli määränpää siitä syystä, että halusin ostaa virkistävää juomaa. Mitkään tavalliset kaupat, kun eivät olleet auki, mitä nyt joku Erkyläntien Siwa jossakin kaukana.

Siinä mennessä juttelin taksisuharin kanssa ja äkkiä kävi selväksi, että samalla bussilla olisin päässyt jälleen, kun viime viikolla. Tästä tulisikin kallis sunnuntai-iltapäivä. No toisen ahdinko on toisen leipä.

Siinä kellon ollessa noin 15.40 rautatieasemalla. Siitä sitten viipymättä asemaravintolaan ostamaan puteli Frezzaa ja tetra colaappelsiinijuomaa. Siinä ulos harppoessa moikkasin kurssilla olevaa nuortakaveria. Imasin nopeasti juomat kitusiin ja lähdin kävelemään kohti keskustaa. Ennen Karaan poikkesin vielä R-kioskilla ostamassa tota noin..suklaata. Minkäs sille voi, kun on perso makeelle, vaikka terveellistä se ei ole.

Karalla oli ulko-ovi auki, mutta ei ylävoikkasalin ovi. Alakerran voimistelusalissa oli jokin nuorten peli menossa. Opettajan tullessa hän huomasi, että levyt olivat jäänneet kotiin. Onneksi apu tuli erään kurssilaisen muodossa, joka tarjosi kyydin. Siinä vielä muita odotellessa juteltiin mm. Riihimäen kuntotansseista. Pari daamia tenttasi tältä nuorelta kaverilta mm. paljonko siellä on ollut tanssijoita. Kuuleman mukaan noin parisen kymmentä.

Parin herran poissaollessa oli kolme valmista paria paikalla treeniin

Opettajan palattua levyjen kanssa hän ilmoitti, että tänään aloitteen tangolla. Sanoin siinä ääneen, että tätä minä pelkäsinkin.

Perusaskel alkoi sujumaan muutaman yrityksen jälkeen varsin kelvollisesti. Käännös sen sijaan teki todella vaikeaa. Ei ei meinannut millään onnistua kokonaisuutena. Ei vaikka opettaja siitä kerran kävi vääntämässä jalkaterää oikeaan asentoon. Jos käännös meni melkein mallilleen, niin sitten jäi askeleet sen jälkeen ottamatta. Loppujen lopuksi se saatiin jotenkin kohdallaan. Ei kuitenkaan riittävän hyvin. Onneksi parini oli huumorintajuinen,vaikka tiukka olisinkin. Tuosta 1½ tunnin kurssikerrasta yli ½ käytettiin pelkästään tangon opetteluun. En nyt muista miten se muilla meni, mutta kuulemma tangoa tahkottaan vielä lisää seuraavilla kerroilla.

Valssitreenit menivät muuten ihan hyvin, mutta askeleeni ovat vain liian nopeat musiikkiin. Ei helppoa tämäkään tulevaisuudessa + vielä se epärytmiin tanssiminen. Valssi oli jälleen viime kerran toistoa. Tällä luultavasti haettaan sitä toiston tuomaa varmuutta. Kotonakin saisi paremmin treeniä, jos olisi se pari...jälleen.

Laji mihin olin tänä sunnuntaina erittäinen pettynyt oli humppa. Olin ennen tätä neljättä kurssikertaa pitänyt humppaa vahvimpana mitä osaan tanssia. Askeleet menivät kohtuu hyvin, mutta humpan käännös sai paria lainatakseni: tangomaisia piirteitä. Tuota perusaskellusta sain vielä treenata hetken opettajan kanssa. Olo oli, kun olisi ollut alkeiskurssilla. Harmitti tuo oma osaamattomuus lievästi sanottuna vietävästi.

Foxi olikin iltapäivän ainoa täysin onnistunut treeni. Sitä tanssitiin parin kanssa onnistuneesti.

Tuossa onkin nyt itsellä työsarkaa aikamoinen määrä edessä. Tangoa saa nyt treenata kunnolla ja samanlainen urakka on humpan kanssa. Eikä se valssikaan nyt ollut mikään ylpeyden aihe tässä. Ainostaan foxin voi nyt jättää seuraavaan kurssikertaan. Seuraava kurssikerta onkin vasta la 12.4. Silloin täydet kaksi tuntia treeniä ja illalla vielä Ruusulinnaan tai Kuntotalolle. Hyvä vaan tämä pitkä tauko. Saa koota ajatuksia ja totta ihmeessä treenata.