Jos hakee työpaikkaa on syytä kertoa kaikki ongelmat ja vajavaisuutensa joilla saattaa olla merkitystä tulevan työn hoidossa. Joskus olen nähnyt ilmoituksen jossa työpaikan hakijalta edellytettiin jopa kunnossa olevia perhesuhteita. Rikkinäiset siviiliasiat saattavat haitata kovastikin itse työn tekemistä.

Nähtäväksi jäisi varmaan ja kiinnostava ennakkotapaus olisi jos hakija vakuuttaisi olevan kaiken ok. Muutaman kuukauden päästä alkaisi kuitenkin työntekijällä raastava ero- ja huoltajuustaistelu. Olisiko työnantajalla oikeus osoittaa  ovea moiselle ketkuilijalle? Sellaisiahan suurin osa valtaatekevistäkin on.

Kaikillahan jotain ongelmia on ja vanhemmiten tulee vielä erilaisia kremppoja. "Oletteko terve" -kohtaan laitetaan surutta raksi vaikka flunssaa podetaan joka vuosi ja varpaanväleissä saattaa myllertää jalkasilsa.
"Onko suvussanne sairautta?" -kohtaan vastataan ei, vaikka serkun eno ja ex-käly kumpikin kuolivat keuhkosyöpään.

Sama villitys on näemmä Jenkeissä naimisiinmenon kanssa. Tulevalle puolisolle pitää kertoa kaikki kaapeissa köllivät  luurangot ja menneisyys yksityiskohtineen, muuten joutunee korvausvastuuseen. Viime viikolla kohistiin vuonna 2004 New Jerseyn kuvernöörin toimesta homoseksuaalisuutensa julkistamisen vuoksi eronneesta Jim McGreevey'stä. Hänen autonkuljettajansa Teddy Pedersen, kertoi tiedoitusvälineille  jopa "kimppakivan" harrastamisesta yhdessä Mc Greeveyn ja hänen vaimonsa kanssa. Siitäkös ex-vaimo sai lisää vettä myllyyn.

Nykyäänhän McGreevey asuu erossa vaimostaan ja pariskunnalla on meneillään kovinkin riitaisa avioero. Ex-rouva McGreevey vaatii ex-mieheltään 600 000 dollaria korvauksina siitä, ettei tämä paljastanut olevansa homoseksuaali ennen avioliittoa tai sen aikana. (Onkohan tuo noin arvokas tieto ja haittaakos siitä avioliitossa paljoakaan on?)

Mrs McGreevey vakuuttaa kuulleensa asiasta ensimmäisen kerran kun hänen silloinen miehensä ilmoitti seksuaalisesta suuntautumisestaan eronsa yhteydessä. Autonkuljettaja Teddy Pedersen puolestaan väittää vaimon tienneen miehensä homoseksuaalisuudesta. (Olisihan se vaimo siinä kimppakivan aikana voinut ehkä jotain päätellä, jos vaimo tarkkana olisi ollut.)