Juuri nyt hypätään Kollenilla. Tänä vuonna tuo mäki kuitenkin räjäytetään ja uusi rakennetaan samaan paikkaan. Tuulelle ei norjalaiset kuitenkaan mahda mitään. Ei mahtaneet lahtelaisetkaan. Turhaan tuli mäkimiehet lahteen, -aivan turhaan. No pääsipä Vee Koo tutustumaan turisteihin.

Suomu havittelee uutta lentomäkeä, joka olisi vielä alttiimpi tuulelle. Aavasaksalaisilla on hurjempi suunnitelma-. Tuo paikkakunta jossa Mattikin vietti juhannusta pari vuotta sitten, havittelee kokonaan katettua lentomäkeä. Hurjaa, ja kallista.

Tuulen hallinta on se kynnyskysymys. Joko tuuli pitää estää tai se pitää kumota. Koska tuuli voidaan mitata tarkalleen , voidaan myös tehdä vastatuulta isoilla puhaltimilla joka kumoaa luonnontuulen. Näinhän jo meluisissa paikoissa kumotaan hälyääniä vastaäänellä.

Ehkä minulla ja hoperoväellä kuitenkin menee aikansa ennen kuin saamme nuo mikroprosessoriohjatut puhaltimet synkroniin ja riittävän nopeaksi luonnontuulta vastaan. Toisaalta miksi tehdä mäkihyppypaikka avolouhokseen ja kattaa se kalliisti? Tehdään se suoraan maan alle. Tytyrin kaivos Lohjalla on oivallinen paikka mäkihypylle. Ei sulata lunta vesisateet, ei tuiverra tuuli kalkki-Petterin onkaloissa.

Ekku Peltomäki on pitänyt siellä valoshow'taan ja pitäköön edelleen jos elinpäiviä riittää, ja miksei riittäisi. Riittäähän niitä ex-vaimollaan Aira Samulinillakin.

Tytyrin kaivoksessa
harjoittelevat jo nyt polkupyöräilijät ja ajavat siellä rinneajoa. Louhitaan hieman lisää ja tehdään kalkkikiveen luonnonistuimet. Ainutlaatuinen paikka hypätä, ja kuten sanottu ei säiden armoilla.

Kukahan voittaa Nordic-tournamentin ja Kollenin juuri kohta?