Bottinettien, urkintaohjelmien ja muiden hyötyvirusten rakentamiseksi myydään haittaohjelmapaketteja. Hyödyllisiä nämä ohjelmapaketit ovat tietenkin vain rikollisille ja laittomia myöskin, mutta kilpailu hämärillä markkinoillakin on kovaa. Kuinka voidaan turvata ohjelmoijan tekijänoikeudet, kun poliisille kantelu ja oikeuteen haastaminen ei taida olla ihan viisasta. Käyttäjälle tulee silti tehdä selväksi hänen oikeutensa ja velvollisuutensa.

Tehdään lisenssisopimus, jossa varataan kaikki oikeudet koodiin sekä rajataan ohjelman käyttö koskemaan vain sitä toimintaa, johon ohjelma alunperin hankittiin. Ohjelmaa ei myöskään saa tutkia tai mitenkään muuttaa eikä missään nimessä lähettää tietoturvayhtiöille.

 

Jos käyttöehtoja rikotaan, menettää ostaja mahdollisuuden saada teknistä tukea. Sen lisäksi tullaan hänen generoimansa binääri-versiot mahdollisesti lähettämään virustorjuntaan perehtyneille ohjelmataloille. Tämä tosin saattaa kilahtaa omaan nilkkaan, jos ehtoja rikkonut osapuoli tekee saman tempun ja toimittaa ohjelmapakettinsa virustorjujien tutkittavaksi. Mutta jos ostaja toimii Venäjällä voidaan sopimuksen valvojaksi nimetä Ivan, joka puuttuu rikkomuksiin sopivaksi katsomallaan tavalla aseistettuna. Tämä lienee yleinen lojaalisuutta kasvattava toimenpide sikäläisessä kaupankäynnissä muutenkin.

Mitähän siinä sopimuksessa lukisi jos se olisi Microsoftin kirjoittama haittaohjelma, hmm... hei tuota, katsotaan mitä siinä Vist....