Joillakin palstoilla on hyvin samantyyppisiä nimimerkkejä ja sekaannuksia voi syntyä. Uusi nimimerkki ei voi useinkaan  rekisteröityessään tietää mikä nimimerkki on jo käytössä ja ottaa vahingossa hyvin samantapaisen. Maija ja Maya, Raija ja Raya vaikuttavat lausuttaessa kovinkin samoilta henkilöiltä. Nina ja Niina, Tina ja Tiina, Julia ja Juulia, Jerry ja Jerryjee, Kolina ja Kilinä, Capten ja Kapteeni, Humppis, Polkkis ja Jenkkis voi sekaantua omassa päässä. Leppee Kännilakki kirjoitti juuri johonkin ja varmasti on ainutlaatuinen unikki.

Minkähänlainen prosessi olisi rekisteröidä ja virallistaa oma nimimerkki, niin että voisi joka paikassa ja aina käyttää yksinoikeudella? Varmasti mahdoton tehtävä.

Lehtisen Jaria jälleen siteeraan muiden maiden nimisekaannuksien osalta:

Eräässä Afrikan valtiossa paikallisessa raastuvassa kutsuttiin oikeuden eteen herra Smart Ngwenya syytettynä automurroista. Nimenhuuto suoritettiin, ja paikalle asteli herra Smart Ngwenya. Hän oli kuitenkin aivan muu henkilö, joka oli saapunut oikeuteen todistajaksi toisessa jutussa. Väärinkäsitys selvisi nopeasti kun syytteet luettiin, ja virkailijat toimittivat Smart Ngwenyan matkoihinsa.

Uuden nimenhuudon jälkeen sisään talutettiin toinen Smart Ngwenya. Häneltä kysyttiin, kauanko hän on harrastanut autovarkauksia. Herra Smart Ngwenya vaikutti yllättyneeltä. Se ei ollut ihmekään, sillä tämäkin Smart Ngwenya osoittautui vääräksi henkilöksi.

Kolmannella yrityksellä saliin tuotiin ei enempää eikä vähempää kuin - herra Smart Ngwenya. Tämä Smart Ngwenya vihdoin osoittautui siksi henkilöksi, jota syytettiin automurroista. Oikeus huokaisi helpotuksesta ja aloitti asian käsittelyn.

Smart Ngwenya kiisti kaikki syytteet. Hän väitti, että hänet on sekoitettu johonkuhun toiseen.
(mikseipä sekaantumisen vaaraa voisi ollakin, tuntomerkkinä turpeat huulet, tumma iho ja vaaleat kämmenet)