Humppis                                    Sunnuntai 13.4.2008

Kuten olen ennenkin sanonut, illat samassa paikassa, saman joukon läsnäollessa ja muidenkin olosuhteiden säilyessä samanlaisina saattavat silti olla aivan erilaiset.

Niinpä nytkin (olemattomista odotuksista huolimatta) tuli Jäken kauden päättäjäisillasta lähes täydellinen, vaikka edellinen (perjantai) ja sitä edellinenkin (sunnuntai) olivat syvältä, eikä lauantai-ilta Honkalassakaan antanut sitä, mitä siltä odotin.

Varsin haluttomana ja vailla motivaatiota lähdin sateisessa iltapäivässä ajelemaan (kehyksessä siis siltä osin ei kehumista). Onneksi sentään sain kyytiäisen (toinenkin otti yhteyttä samassa tarkoituksessa, mutta nyt en voinut auttaa).

Melkein heti sitten kuitenkin alkoi tapahtua (hetken ehdin istua synkähkön odotuksen vallassa), kun havaitsin suosikkitanssitettavieni alkavan saapua. Siitäpä se sitten repesi, eikä loppunut kuin vasta ihan vihonviimeisten valssien myötä (kunnonkin jo loputtua niitä edeltäneisiin erittäin herkullisesti tulkittaviin boogieihin).

Hyvää, parempaa ja ihan kaikkein parasta seuraa oli tarjolla koko illan sekä parketilla että penkissä kuin myös kahviossa.

Omegalta olen aina osannut odottaa huippusuoritusta enkä nytkään joutunut pettymään. Ei se Eijakaan juuri tasoa tulollaan alentanut -musiikin ilme tietysti vaihtui tähden mukaiseksi. Lopussa taas palattiin siihen puhtaasti tanssijan nautintoon tähtäävään tarjontaan.

Hyvillä mielin, vaikka haikeissa tunnelmissa siis poistuin paikalta. Hyvinkin tunteella muutamat sellaiset asiaan (ymmärrettävästi) suhtautuivat, joille tämä oli viimeinen Järvenpään nautinnollisista illoista -elämä vie muualle, eikä kaikkialla ole tanssia tarjolla ainakaan samalla tavoin kuin täällä on.

Sunnuntaitansseissahan useimmille nyt joka tapauksessa on pitkähkö katko edessä. Itse en ainakaan usko ennen Kolmilammin avaamista pääseväni aiheeseen kiinni.

Niille harvoille Tanssihöperöiden sivuilla käyville tanssitettavilleni, jotka ahkerasti Jäken lattiaa kanssani höyläsivat, tässä haluan osoittaa kiitoksen menneestä kaudesta: Vuoristorataa on ollut, mutta nautinnon puolelle se kuitenkin lopulta kokonaisuus jäi.

Tämän päättäjäisillan saldoksi tuli sunnuntaitansseihin vallan tyydyttävä lukema: 22/6 (jokunen tupla mukana).