Maailmalla ja etenkin Amerikoissa on valtaisa joukko journalisteja jotka suurennuslasilla etsivät arvovaltaisten henkilöiden puheista ja sanomisista epäjohdonmukaisuuksia, sammakoita tai ankkoja.
mm. Geoge W Bushin kerrotaan todenneen jossain haastattelussa: "Minulla on omat mielipiteeni - vahvat mielipiteet - mutta en ole aina samaa mieltä niistä."

Tämä edellä lausuttu pätee monien keskustelupalstojen henkilöihinkin. Pitkässä ajanjaksossa on tullut sanotuksi kaikenlaista ja usein mielipide muuttuu ajan kuluessa, myös kysymyksenasettelu saattaa muuttua, jolloin vastaus luonnollisesti muuttuu muutoin aivan samantapaiseen kysymykseenkin.

Värikkäitä persoonallisuuksia löytyy myös suomen yritysmaailmasta, silti teot ja tulokset puhuvat puolestaan enemmän kuin kiireessä annetut vastaukset toimittajien typeriin kysymyksiin.

Mieleeni on jäänyt Pekka Herlinin vastaukset toimittaja Arvo Tuomisen kysymykseen, miten Kone OY on menestynyt niin hyvin jopa laman aikanakin. Tupakka suupielessään käryten Pekka vastasi kahdesti "en minä vaan tiedä". Tuo pätkä tuli juuri uusintana TV:stä "suvussa on voimaa"  sarjan yhteydessä.

Myös edesmennyt Amerikkalainen Filmimoguli Samuel Goldwyn tunnetaan estottomana liikemiehenä, jolla ei ollut lihmeemmin muodollista koulutusta, ja jonka hiomattomat tavat ja elohopeamainen temperamentti asetti tiettyjä rajoituksia hänen ystäväpiirilleen. Samanlainen ympäristölleen vaikea henkilö oli Suomi-konepistoolin kehittäjä Aimo Lahti.

Siteeraan seuraavassa taas maanmainiota Jari Lehtistä:

Kun Goldwynin entinen liikekumppani Louis B. Mayer kuoli, Goldwyn tokaisi että "Syy siihen, miksi niin moni saapui hänen hautajaisiinsa oli että he halusivat varmistua että hän oli tosiaan kuollut." Tämä ilkeys oli Goldwynia vaatimattomimmasta päästä. Ehdottomasti omimmalla alallaan Goldwyn oli käyttäessään sanoja, joiden merkitystä hän ei ymmärtänyt, vertauksia, joiden logiikkaa hän ei oivaltanut, ja lausuessaan kursailemattomia mielipiteitään liikuttavan rehellisellä tavalla.

Samuel Goldwyn liike-elämästä:
Suullinen sopimus ei ole sen paperin arvoinen, mille se on laadittu.
Minä en halua ympärilleni jees-miehiä. Haluan että jokainen kertoo minulle totuuden, vaikka se maksaisi teille työpaikkanne.
Vihaan miehiä jotka aina sanovat minulle "kyllä". Kun minä sanon "ei", pidän miehistä jotka myös sanovat "ei".
Mikään agentuuri ei ole parempi kuin sen kirjanpitäjät.
Olin aina riippumaton, silloinkin kun minulla oli kumppaneita.
Älkää tinkikö kuluissa säästääksenne rahaa.
Mitä enemmän teen töitä, sitä onnekkaammaksi tulen.
Jos olisin tässä bisneksessä vain bisneksen takia, tämä ei olisi bisnestä.
En välitä vaikka se ei tuottaisi mitään. Haluan vain että jokainen mies, nainen ja lapsi Amerikassa näkee sen.
Maksamme hänelle liikaa, mutta hän on sen arvoinen.
Älä ikinä esitä ennusteita, varsinkaan tulevaisuudesta.


-siteeraus päättyy

Tuosta listasta poimisin itse hyväksi esimerkiksi  "Älkää tinkikö kuluissa säästääksenne rahaa.  "
Tämä on usein harvinaisen totta, siinä ei ole mitään ristiriitaa ainakaan autokaupoissa tai kodinkoneita tai remonttia kotona tehtäessä.

Toinen esimerkki: "En välitä vaikka se ei tuottaisi mitään. Haluan vain että jokainen mies, nainen ja lapsi Amerikassa näkee sen."

Voisikohan tuon kääntää viimeviikkoiseen investointiuutiseen soveltaen ja uusia sanoja keksien:
"En välitä vaikka se ei tuottaisi mitään. Haluan vain että jokainen mies, nainen ja nuoriso Suomessa pääsisi kokeilemaan tanssia ja saisi kunnon puitteet tanssin harjoittelulle ja harrastamiselle. Kuusi miljoonaa on budjetti, mutta menkööt mitä menee kunhan rakennuksesta tulee toimiva"

 -tuossa sitä on ihailtavaa asennetta kun vertaa esimerkiksi pörssifirmojen kvartaaliajatteluun sekä nykyaikana vallalla olevaan sijoitetun pääoman maksimaaliseen tuottovaatimukseen.

Aikaisemmassa elämässäni olen ollut myös yhtiössä joka kehitti ja markkinoi huipputeknikkaa videokuvan pakkaukseen ja siirtoon. Patentoitu kuvanpakkaustekniikka oli sellainen että kuvan resoluutiota pienennettiin mikäli kohteessa oli paljon liikettä. Still kuvalla kuvalla resoluutio oli maksimissaan ja ns. full-motion moodi käytössä.

Messuilla amerikoissa  Mr. Rob Calis esitteli tuotetta estradilla ja hakiessaan sille myönnettyä palkintoa seuraavasti.
 "If there is no motion, there is full motion" vai olisiko se ollut
" There is full motion if there is no motion"
anyway koko arvovaltainen seminaariyleisö räjähti nauramaan ja Rob hämmentyi kun ei heti tajunnut lauseen koomisuutta.

Tuo lause on syöpynyt nyt koko senaikaisen firman henkilökunnan mieleen vaikka kukin on jo omilla teillään. Aina tavatessamme tuo lause on ensimmäinen, kuin tervehdysteksti hojo-hojo ikään.

Samuel Goldwynin muita yleisiä viisauksia:

Hyvät herrat, kuunnelkaa minua hitaasti.
Sairaala ei ole mikään paikka sairastaa.
Laajakangas tekee vain huonon filmin kaksi kertaa huonommaksi.
Jokaisen, joka menee psykiatrille, pitäisi mennä tutkituttamaan päänsä.
Älä sodasta välitä, ampumista lukuunottamatta se on ohi.
Terävä idiootti on aina parempi kuin typerä nero.
En ikinä käytä kenkäparia, ennen kuin olen käyttänyt sitä ainakin viisi vuotta.
Jos Roosevelt eläisi, hän kääntyisi haudassaan.
Kahdella sanalla: mahdotonta.
Se on täysin mahdotonta, mutta siinä piilee mahdollisuuksia.
Se on enemmän kuin mahtavaa, se on keskinkertaista.