Uutisista saimme kuulla että Dragsfjärdistä on varastettu kasvi. Kasvi joka on harvinainen. Ja isojen  uutisotiskoiden aihe se varkaushan oli. Ensin muistin että se olisi kasvanut Velkualla. Velkuahan tunnetaan myös 100% äänestysaktiivisuudestaan. Saaristo on niin yhteenhitsautunut kommuuni että kukaan ei pääse piiloon ja RKP:tä on pakko äänestää. Jos joku on sattumalta mantereella sairaalassa niin uurna tuodaan vaikka vuoteen viereen ja valvotaan että leppäkertun kuvaa symboloiva numero siihen lippuun tulee kirjoitetuksi.

Tuo Dragsfjärd on nimeltään kuin Dragsvik, joka taas on hurrien varuskuntapaikkaa, itsekin siellä kertaamassa ollut. Vanhoja kasarmeja ja hiekkamaata, helppo kaivaa poteroita kuin Räyskälässä ikään. Eihän tuo Dragsfjärdin kasvi tuossa paljon hyasinttia kummoisemmalta näytä. Jos oikein samanvärisen Hyasintin löydän, niin taidan mennä ja viedä sen sinne saaristoon korvaukseksi. Tyhmemmät katsoo kukkasta tulevina vuosina ja ei huomaa mitään eroa ja saavat aivan saman henkisen surgasmin kuin oikeata kasvia pällistellessänkin.

Alkuperäinen kasvi on varmaan tullut vanhan puisen purjelaivan painolastimaan mukana Virosta tai Ruotsista, eikös sieltä löytyisi yhtä ihan oikeaakin korvaavaa yksilöä?

Joku on nyt onnellinen jossain, kun on näivettyvä rikkaruohon rekkale kellarissa piilossaan. -Sainhan varastettua jee, hokee heppu partaansa -tai olisiko se sittenkin viherpiipertäjä nainen jolla on hortonomisuus mennyt vähän överiksi?


Saharassakin kasvoi kerran puu, vain yksi. Asiasta kirjoittaa, -kukas muu kuin Jari Lehtinen:

Ténérén puu oli maailman yksinäisin puu, akaasia joka kasvoi vuosikymmenet Koillis-Nigerissä. Se oli ainoa puu 400 kilometrin säteellä, ja se merkittiin karttoihin. Ranskalainen Länsi-Afrikan muukalaislegioonan komendantti teki puun tunnetuksi löydettyään sen 1939 ja ihmetteli aiheellisesti puun olemassaoloa. "Mikä sen salaisuus on? Kuinka kamelit eivät ole syöneet sitä suihinsa, miksi tuaregit eivät ole pilkkoneet sitä nuotiopuiksi? Selitys on, että karavaanit pitävät sitä koskemattomana maamerkkinä."

Moottoriajoneuvot eivät kohdelleet tuota Saharan ainoaa puuta kunnioittavasti. Siihen osui rekka, kaiken huipuksi kahdesti. Ensimmäisen kerran auto törmäsi puuhun joskus 1950-luvulla. Vauriot täydensi 1973 väittämän mukaan juovuksissa ollut libyalainen kuski, joka onnistui kaatamaan Saharan ainoan puun. Maailman kurjimman kuskin toimesta kaatunut runko asetettiin näytteille Nigerin Kansallismuseoon Niameyhin. Tänään puun paikalla on muistomerkiksi pystytetty metalliveistos.  

Tämän hetken eristäytyneimmän puun nimeä kantaa Bahrainin ainoa luontaisesti kasvava puu, Sharajah al-Hayah, Elämän Puu, jonka arvioidaan kasvaneen sijoillaan 400 vuotta. Kukaan ei tohdi arvata, mistä se saa vetensä ja ravinteensa. Puu on merkitty Google Earthiin.

-Uskaltaisiko joku Hopero mennä ja ottaa puusta ison kappaleen takkapuuksi? Olisi se astetta järeämpi teko kuin pääsisäissaaren patsaan korvasta palasen nirhaisu. Julkisuutta tulisi ja loppuiäksi joku lisänimi vielä kaupan päälle.

Kenelläs teistä veijareista sitten on Santahaminasta kadonnut ontelokranaatti kaapissanne? Läpäisee panssarivaunun kyljenkin ja on muutoinkin herkässä tilassa kuin pakit saanut tanssimies.