Mikko

Kurssin kolmas kerta sitten toden sanoo. Toinen kurssikerta tuli podettua flunssan muodossa kotona. Harmitus on suuren suuri. Palstalta sai lukea daamitasapainon olleen kunnossa tällä toisella kurssikerralla. Meikä se vaan potee tautia, kun pitäis olla oppimassa uutta tanssilajia. Juurikin minun tuuria.

Töissä on joskus omaa aikaa. Ei aina, mutta silloin tulee otettua tietyn lajin kanssa hieman ylimääräistä askellusta. Niin tänäkin maantaina oli mukava kerrata niitä alkeisbuggkuvioita. Ensimmäistä kurssikertaa näin tuplasti treenaten. Ensin perusaskelta. Sitten sitä pari kertaa neliösuuntana. Muistelin perusaskelta otettavan kahdet ennen 1/4 neliökäännöstä. Näin ainakin koneen juurella toteutin kuvion.

Töiden jälkeen normitoimipiteet päälle. Siinä ruokaa mutustaessani sain kuulla kommenttia tästäkin harrasteesta. On se outoa, jos joku harrastaa tanssimista. Onneksi ei duunikavereita ole tarvinnut tanssipaikoilla tai kursseilla katsoa. Erästä ylempää toimihenkilöä kylläkin.

Ennen RiTylle menoa noukin kaupasta seuraavan työpäivän syötävät mukaan. Aikaa oli kosolti, joten seuraava etappi oli käydä muutamat lehdet lukemassa kirjastossa. Yhtään tanssiaihetta sivuavaa lehteä en nähnyt. Olisikohan syytä ehkä tilata?

Kirjastossa en pitkään viihtynyt, vaan lähdin RiTylle päin aikaa kuluttamaan. Sen verran ajoissa olin paikalla. Ovi oli ja pysyi kiinni. Siihen tuli kaveri kurssilta ja kävi selväksi hemmon olevan palstalaisia. Paiskattiin kourat yhteen ja juteltiin tanssiharrasteesta tovi.

Kurssinvetäjä tuli siihen kolmanneksi pyöräksi ja pääsimme vihdoin sisälle vaihtamaan kengät jne. Aluksi näytti daameja saapuvan aika verkkaisesti paikalle. Muita kurssilaisa odotellessa juttelin eräänkin daamin kanssa. Hän kertoi tässä tilassa järjestetyn tansseja 80-luvulla. Mainitsi muutaman esiintyjänkin. Nimet eivät kertoneet minulle yhtään mitään.

Pikkuhiljaa oli porukka kasassa. Näytti oikein hyvältä. Nyt oli kaikille tai lähes kaikille miehille pari olemassa. Nämä apudaamit taisivat olla Riihimäen tanssiklubin jäseniä. Eivät siis mitään tanssiharrasteen alkumetreillä olevia, vaan hyvinkin osaavia ja kokeneita tanssijoita.

Itsellä oli onni saada tälle kerralle sama daami koko illaksi. Daami osoitti kiitettävää huumorintajua ja kärsivällisyyttä kanssani. Yleensä nuo kaksi tekijää lasketaan huomattavaksi eduksi, kun kanssani tanssii.

Tämä kolmas kerta oli miksaus 1. ja 2. kertaa sekä uuttakin tietysti. Perusaskeleet olivat muuten kohtuu hyvin hallussa, mutta se rytmin saaminen musiikista tökkii ja toisinaan taas pysyin rytmissä mukana. Paremmin sain rytmistä kiinni ohjatessa daamia itseni ympäri samalla vasemmalla jalalla astellen. Unohtamatta kaksi kertaa kädenalivientiä. Tätä kuviota harjoiteltiin omatoimisesti aikansa.

Seuraava liike oli minulle täysin uusi. Siinä tehtiin ns. merimieskävelyä ja muistaakseni seitsemännellä askeleella daami ohjattiin käden ali ja samalla mies ja daami vaihtavat puolta keskenään. Askeleet oppi suht nopeasti vaikeamman kautta. Ongelmana oli muistaa milloin se puoltenvaihto oiken oli. Tässäkin oli rytmitysongelmaa. Olin liikaa tässä daamia edellä. Liian nopea mies myös kurssin vetäjälle. Bugissa minun täytyy suhteuttaa rytmi daamin mukaan ja tietysti myös musiikin mukaan. Kohtalaisen paha rasti tulevaisuudessa.

Seuraava vientikuvio sisälsi paljon nelosia. Käännöksiä ja askellusta. Näytti todella vaikealta. Piti tarkasti ensin seurata, miten opettaja teki sen parinsa kanssa. Loppujen lopuksi siitä tule lähinnä omaa sovellutusta. Se daamin kanssa käsiotteessa pyöriminen oli helppo juttu. Tuttu juttu kävelyhumpasta. Siitä otteesta vapautuminen oli sitten oma patikkaretki. Se juttu ei oikein vielä minulle avautunut. Täytyypä yrittää muistella ja katsoa DVD ihan ajatuksen kanssa. Yrittäen ja kokeillen.

Nyt vaan rohkeasti lavalla kokeilemaan tätä opittua. Jotakin uutta opin, mutta nälkää on vielä. Kesäkuun alussa on ns. kertauskerta ja syksyllä sitten lisää.

Tämä perusjakson kolmas kerta oli jotakin muuta maata, kun ensimmäinen kerta. Naurua oli ilmassa vähintäänkin riittävästi. Eihän daami voinut vakavalla naamalla katsoa niitä minun askellusta ja vientiä.

Ensimmäiseen kertaan olin todella pettynyt ja turhautunut. Kolmas kurssikerta ruokki bugghaluja tehokkaasti. Haluaa tätä lisää.