Kaminiitto

Kun eilen illalla Martti Metsäkedon orkesteri käynnisti tanssit Lohjan Tanhuhovissa, oli aistittavissa, että tungosta tulee koivuparketilla olemaan. Ajattelin mielessäni, että jos väentulo jatkuu tällaisena, niin päälattialle ei seuraavalla setillä ole asiaa, vaan on siirryttävä "pakastimen" puolelle. Tanssijan kannalta onneksi ryysis lippuluukuilla hellitti ja näin etelän miehen silmillä katsoen tanssitilaakin oli. Pohjoisempana väkimäärää olisi varmaankin kauhisteltu.

Kari Piiroinen tuli yhtyeensä Caminiton toiselle setille ja ihailijoiden onnenkaipuu sai ansaitsemansa täyttymyksen. Saatuaan vakavan vihjeen Muinais-Suomesta Piironen teki paluumuuton kotimaahansa Ruotsista ja sai lähes saman tien eli vuonna 1988 tangokuninkaan tittelin eli onnittelut 20-v kuninkuudesta. Kaikki eivät ole pystyneet hallitsemaan tangon valtakuntaa kunnolla vuottakaan.

Piironen yhtyeineen soittaa hyvää ja selkeää tanssimusiikkia, joka varmaan keskimäärin kuulostaa vielä paremmalta varttuneemman keskisuomalaisen tallaajan korvissa kuin Tampereen eteläpuolella lavoja luuhaavasta. Tälle jälkimmäiselle joukolle kun aidolta kuulostavat lattaritkin sopivat tanssivalikoimaan.
Tietenkin rehellinen suomalainen tango säväyttää aina, varsinkin kun tv-kilpailuissakin hyväksyttiin argentiinalaisten tangojen kuviot myös "Tähdet meren yllä"- tangoon, mikä tapa näyttä valuneen heti myös lavoille. (Sanamuodosta päätellen ilmeisesti argentiinalainen tango on sitten epärehellistä, vai miten se on tulkittava.)

Selvästi kansa livisti katsomaan pronssiottelun loppuja, sillä tilaa oli puolta yötä lähestyttäessä ruhtinaallisesti.

PS. Sen verran oikaisuja aiempiin huhuihin, että orkesterista vain M. Metsäketo on ensi tiistaina MTV3:n aamustudiossa haastateltavana klo 7:45 (?). Se että torstaina Tulisuudelmassa on heidän levyn julkistamistilaisuutensa pätenee edelleen. Tänään Arto Nybergin haasteltavana TV1:ssä klo 19:45 on mm. Åke Blomqvist.