Taitaa olla niin että se jaloistaan amputoitu ja titaaniproteeseilla juokseva mies saa osallistua Kiinan olympialaisiin jos vain pääsee kansallisista karsinnoista lävitse.

Nyt pelataan jalkapalloa joka päivä ja kansa on liimaantunut TV:n ääreen. Vammaisten osallistumista ei taida olla rajoitettu kisoihin, kunhan eivät käytä apuvälineitä. Frank A. Lentini sai syntymävikanaan kolme jalkaa vuonna 1889 Sisiliassa.

lentinimz5-726824.jpg

Lentini ei pelkästään oppinut kävelemään kolmella jalalla. Hän osasi juosta, hyppiä narua, ajaa polkupyörää ja jopa luistella. .

Vuonna 1898, ollessaan kahdeksan,  Lentini saapui Amerikkaan ja hurmasi kaikki tempuillaan, mm jalkapallossa. Lentinillä oli myös kahdet genitaalit ja siitä riittii keskustelua ja mielenkiintoa. Hänellä oli myös terävä äly ja nokkelia vastauksia lehdistölle.

Kun kysyttiin miten hän saa ostettua kolme kenkää? Lentini vastasi että hän aina ostaa kahdet parit ja antaa neljännen kengän yksijalkaiselle ystävälleen.

Lentini avioitui Theresa Murrayn kanssa ja pariskunta sai pian neljä tervettä lasta. Lentini eli pitkään ja kuoli vasta 78-vuotiaana vuonna 1966.

Lentini-779196.gif