Humppis                                                      Perjantai 6.6.2008

Sitähän säätiedotukset lupailivat -hellettä. Sellainen myös saatiin.

Kun palasin Vesijärven satamasta F1-veneiden kisavalmisteluja seuraamasta (valtava operaatio), näytti mittari kolmeakymmentä varjossa.

Melko hirveää meteliä oli monesta eri lähteestä tarjolla siellä satamassa jo päivällä. Illalla sitten peräti mm. Ari Koivusta ja Teräsbetonia.

Juoksujalkaa pakenin Sibeliustalon parkkialueelle rakennetun hehtaarin suuruisen terassin ääreltä, kun hevirumpali rupesi stagella äänitasoja etsimään. Vielä 150 m:n päässä sattui korviin.

Sensijaan Kapakanmäellä hiveli musiikki niin korvaa kuin sieluakin.

Erittäinkin iloisia ja mieluisia yllätyksiä osui illan ajalle (tosin kaatosadekin terassilla kahvitellessani -onneksi pressukatto piti).

Alkuun näytti, ettei ketään olisi tulossakaan. Ensivalsseille meitä lähti vain neljä paria.

Viimevalsseja en jäänyt seuraamaan, mutta kyllä jo puoli kahdelta alkoi olla melkoisen tyhjää.

Keskivaiheilla oli ehkä parin tunnin verran normaalitiheys lattialla. Varsinaista tungosta ei esiintynyt, paitsi se pirulllinen hakuryysis, joka siellä aina piinaa. Onneksi taatut takapäin haettavat olivat edelleen tavoitettavissa.

Olen aina vain sitä mieltä, että salin lyhyen sivun suuntaiset hakurivistöt pitäisi kieltää!

Musiikit tietysti olivat sekä tuttuja (pääosin) että korkealuokkaista tasoa (kaikki), sillä lauteillahan hääräsi sekä Syke että Varjokuva.

Melkein tuttuja olivat kaikki tanssitettavatkin. Yksi ennen tanssittamaton haki. Hienosti meni.

Iloisten yllätysten sarjaan sattui tapaaminen kahden vuoden takaa. Silloin tanssittiin samassa paikassa jäähyväisiltaa valtameren keskelle talveksi töihin lähtevän kanssa. Nyt oli tullut lomalle Suomeen.

Viime aikoina on sensijaan monenkin tutun ja yhä vain tutummaksi tulevan kanssa tiet ristenneet. Niinpä aika tavalla tuli keskitytyksi samoihin nytkin. Hyvä on hyvää vähän tiuhempaankin maisteltaessa. Silti peräti kuudentoista kanssa tanssin eilen -yhteensä 72 kappaletta.

Illan saldo siis: 28/8.

Kotiin olin lähdössä jo puolelta. Takinkin puin päälleni, mutta sitten sattui alkamaan vielä tango, ja kohdalle osumaan mieluisa tanssitettava Keski-Suomesta, joten tangothan menivät vielä tanssittaviksi (takki tosin ensin pois ja naisten naulaan).

Kotia kohti siis hiippailinkin vasta 01.40.