Pääministeri on Jaappanissa ja saanee kouraansa välikysymyksen, suomeen ja lentoasemalle palattuaan. Välikysymys, välihuuto, välikäsi?

Konsta Pylkkänenhän se ihmetteli tuon välikäden mysteeriä. joku ottaa aina salaa siitä välistä. Siitähän se Veerakin kirjoitti. Tuottaja ei saa mitään ja kuluttaja maksaa itsensä kipeäksi lihakilosta. Varmaan tuottajat voisivat myydä pienen lohmakkeen laiduntavan naudan takareittä laitumelta suoraan. Tuoretta ja taatusti ilman välikäsiä. Eihän sitä lammastakaan tapeta muutaman vaivaisen villakilon takia.

Nyt keskustellaan jo kyllästymiseen saakka viime kevään eduskuntavaalien rahoituksesta, ei siis presidentinvaalien, joista selvitykset on jätetty ja tutkittu. Se miten joskus muinoin rahoitettiin vaaleja, on mielenkiintoista, mutta ei liity viime kevään lainrikkomuksiin mitenkään. Jos lakia nyt sitten on  rikottu, ehkä vain kierretty.
 
Kun pääministerin haastatteluja ja niissä vaihtuvia kantoja yrittää seurata, vahvistuu, että Vanhanen on toisella kaudella vieraantunut pahasti kansalaisista. Murahteleva Lipponen tuntuu pyhäkoulupojalta hänen rinnallaan. Vanhanen käy oikeustaistelua yksinhuoltajaa vastaan ja perää kunniaansa, on aika kiusaantuneen näköinen kun toimittajat kyselevät yksityisasioita tai tiesikö hän mistä sitä rahaa hänen tililleen putkahti.

Valta turmelee ja ehdoton valta ehdottomasti. Pääministeri ei ehkä ole turmeltunut, mutta hän vaikuttaa aika ylimieliseltä. Vanhaselle tekisi hyvää kuunnella eduskuntaryhmän ja piiritoimistojen pomojen sijaan myös kansalaisia. Katu- ja markettikeskusteluissa rahoitussotkua pidetään aika vakavana rötöstelynä.
Jos vaalirahoitussotkusta ei löydy uskottavaa ulospääsyä, niin seuraavissa vaaleissa suureksi voittajaksi noussevat "uusvennamolaiset". Mikäli kansalaiset ylipäätään suostuvat äänestämään.

Kansalaisten kannalta lehdistö on ollut tutkiva ja rohkea vallan vahtikoira. Samalla saadaan kansalle torikeskustelujen aihetta ja sieltä toriparlamenteista on ennenkin asioita johdettu, ainakin tiedetään miten ne asiat pitäisi olla.

Timo Soini osaa populismin. On isä Vennamon oppipoika ja SMP:n sotkuissa kouliintunut. Vennamokin asui munkkiniemessä mutta oli mukamas köyhän kansan asialla. Osasi olla vakuuttava aikana jolloin TV teki tuloaan ja propagandapuheet jäi ihmisten mieleen. Saapi nähdä mitä Espoolainen Timo Soini seuraavaksi demareista lausuu kun he nyt virallisesti jo ilmoittavat siirtyvänsä "keskustalaiseen" suuntaan.Viime vaaleissahan Timo tiesi demarien vaalitappion syyn: "he unohtivat karvaperseduunarit". Tuskinpa Timo on empiiristä tutkimusta duunareiden perseestä tehnyt, joten nimityksen tausta on minulle outo.

Politiikka on tylsää ja siitä tulee aina kina, joten kurkatkaa välillä myös ihan muita aiheita. Muikeasti Mukkulassa, -ketjuun on tullut muutama kommentti, ketju on painumassa  jo ikänsä puolesta muistojen usvaan, näkyy mm. Humppis-kategoriaa napsauttamalla..