Kaminiitto


Joskus tuntuu siltä kuin taikausko toimii kirjaimellisesti ainakin kaverini kohdalla. Ensin klo 0:45 joku pisti tiiliskiven olohuoneen ikkunasta sisään. Ikkuna ei ollut auki vielä siinä vaiheessa. Sitten iltapäivällä hän sai sydänslaagin ja kiikutettiin letkuihin. Ajattelin, että varmaan vielä illan mittaan ajan peuran päältä Someron Esakallion reissulla. Mutta kumma kyllä mitään haveria ei tapahtunut , en edes nähnyt.
Esakalliolla on panostettu oikein olan takaa tanssin opetukseen. Nytkin oli ennen tanssin alkua lähes kaksi tuntia humpan opetusta. Ei kuulemma vetänyt. Olisi pitänyt olla nimenä bugghumppa, niin olisi ollut kolme kertaa enemmän tallaajia. Itse opetuksen sisältöön ei olisi tarvinnut koskea.
Horizone aloitti soitannat klo 21. Äänentoisto toimi ainakin voimakkuuden puolesta. Itse jouduin vähän arvuuttelemaan, mitä askellajia milloinkin olisi pitänyt ottaa. Pääsimme orkesterin kanssa vihdoin sopuun: pojat soittivat mitä vaan ja minä tanssin mitä vaan. Emme antaneet toistemme häiritä toimintaamme.

Martti Metsäkedon orkesteri aloitti toisena. Maestro toivotti puolestaan yleisön tervetulleeksi tanssimusiikin pariin. Ei ilmeisesti huomannut itsekään, kuinka sattuva sanonta se tähän tilanteeseen oli. MMo:n soittama tanssimusiikki ei vaadi äänentoiston voimakkuuden vääntämistä täysille. Heidän tanssimusiikkinsa kantaa aivan sellaisenaankin. Sen olivat huomanneet monet muutkin, kuten mm. eräs argentiinalaisen tangon maailmanmestaruuskisoissa pokaalisijoille päässyt pari siellä asiasta mainitsi.

Kun sitten muinaissuomalaiset Matti ja Teppo saapuivat estradille jostain kummasta löytyi loikkarivaihdehanikka. Ääntä saatiin lisää ja sekä nopeuttakin. Vaikka en juuri tavallista valssia ylistä ylenpalttisesti, niin sen nämä esittivät mielestäni niin, että tunsin tanssilajin. Muut kappaleet olisin yrittänyt hustlena, jos olisin uskaltautunut lattialle. Radiossa soitettuna M&T:n kappaleet ovat jotenkin automatkalla kuunneltavia, mutta ei ne minusta lavoille sovi tanssikappaleiksi. Tiedän olevani opportunisti, miljoonat häntäkärpäset eivät voi olla väärässä.

* * *
Mutta muuten olen sitä mieltä, että on kiellettävä soittolistat radiokanavilta ja vuosisopimukset ohjelmatoimistoilta.