Humppis                                                   Sunnuntai 1.6.2008

No, siellä Kolmilammilla tosin (kuten muuallakin aina) Kyöstihän se valoissa kylpi ja jonkin kerran taas suorastaan helvetillisen näyn muodosti, kun siinä valtaistuimellaan savun keskellä sanaa julisi. Nyt jopa kohdisti lavaisännälle kiitokset järjestelyistä. Liian harvoin kuulevat tanssienjärjestäjät julkisia kiitoksia -enemmän moitteita joutuvat lueskelemaan.

Aurinkoinen oli päivä ja pitkään lämpimänäkin säilyi. Tulomatkalla kuulin Novalta, että Tampereen keskustassa oli mitattu +28 C, ja erään pirkanmaalaisen kanssa tanssiessanikin sain kuulla, että kotipihallaan oli lähtöhetkellä näyttänyt mittari +27 varjossa.

Helteestä huolimatta tuli nyt painettua ihan ensivalsseista tapin tappiin, sillä encoreilta poistuin vasta 23.35.

Varjokuva tietysti veti paikalle juuri sitä samaa väkeä kuin kahtena edellisenä iltanakin hiukan eri puolilla laajaa Hämeenmaata. (pe Kisis, la Jenkka). Vaikka puolileikilläni tuota purnailinkin, on toki hyvinkin miellyttävä seikka se, että tuttujen joukossa saa sellua mieluisinta harrastustaan toteuttamassa.

Kyllähän muutama viimeksi edellisenä kesänä ja jokunen talvella satunnaisesti tavattu oli nyt hakeutunut paikalle myös.

Iloisia jälleentapaamisia siis, mistä yhtenä merkkinä oli kiitosviesti kotimatkalla. Tuohon vastaaminen (taajaanasutulla alueella jo) ei takana ajavaa varmaan miellyttänyt, vaikka melkein koko näpyttelyn ajan sitä suurinta sallittua ajoinkin. Joillakin se on kiire yölläkin. Viimeisessä risteyksessä pääsi nostamaan nopeutensa reilusti yli sallitun, kun siitä kotipihaani käännyin. Viestikin ehti jo ennen sitä lähteä.

Väliaikamusiikki Kolmiksella se vain petraa kuin sika juoksuaan. Viimeksi oli jotakin ihmettelemistä paikoitellen, mutta nyt istui just eikä melkein.

Nyt ei eläviä eläimiä sattunut näköpiiriin, mutta joku koiran kokoinen oli levittäytynyt tielle. Koukaten väistin. Tuulilasiin kyllä sitten tuli itikkaa jo ihan kesäiseen malliin. Lämpöäkin oli peräti kuusitoista astetta vielä kotipihaan saapuessa.

Noita pikkupirulaisiahan naisihmiset läiskivät illan aikana tarmokkaasti Kolmiksellakin sekä sisällä että ulkona. Kesäisen vapaan ja miehen silmää hivelevän lavapukeutumisen varjopuolia!

Niin lujasti tuli illan kuluessa tanssituksi, että mieluusti otin vastaan parikin toivomusta rokkien tanssimisesta hitaammilla versioilla (foksi ja fusku). Loppuillan tunnelmaan nuo istuivatkin paremmin. Sitä täysivauhtista tykittämistä olikin jo aiemmin tullut ihan riittävästi.

Muuten: Toivottavasti sille muun uudistetun ilmeen ohella tulleelle raitisilmaputkelle tulee haaroittavaa jatkoa, sillä hiukka oli tungosta välillä sen lähes pistemäisen vaikutusalueen kohdalla nyt. Sitäpaitsi se viileä ilma tuolla suuntauksella poistuu samantien takaovesta käväisemättä lainkaan helteisimmällä keskialueella.

Kuuman illan saldo: 26/5.