Kaminiitto

paaovi.jpg

Se aika on auttamattomasti ohi, kun Topi Sorsakoski esiintyi moneen tuhanteen yltävälle lavayleisölle. Turhaa suureellisuutta äänentoistolaitteiden melutasossa oli siten eilen Esakalliolla, missä mielestäni oli paikalla selkeästi alle tuhat tanssihullua. Pienempikin melu olisi peittänyt alleen myös karaokelaulun pubin puolella. Jo lämmittelysetillä Kulkukoirat paukutti isorumpua siihen malliin, että sydämentahdistajat piti virittää uudelle aaltopituudelle. Kahvion puolella aisti saundit mukavasti istuviltaan rakenteista tulevana tärinänä.

kuva7.jpg

Itse maistro tuntuu olevan hyvin suosittu. Varmaan hänen matala äänensä viehättää monia. Kappalevalinnat olivat meikäläiselle sen sorttisia, että voi hyvin keskittyä nauttimaan esitysten taiteellisesta puolesta tanssin sijaan. Vahinko vain, että ajanpuutteen vuoksi TS:n toinen setti jäi minulta kuulematta. Se olisi varmaan ollut myös tanssijan kannalta jautaa.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että ainakin minut Esakalliolle veti Johanna Pakonen ja Omenapuu orkesteri. Liekö syynä lavan toisella reunalla paukuttava bändi vaiko JP:n hyvät kappalevalinnat, mutta joka tapauksessa hänen settinsä aikana tahkosin koko ajan hyvin toimivaa tanssilattiaa. Kyllä se, että artisti osaa itse tanssia antaa tietyn säväyksen koko esitykseen.

file.php?id=132&width=150

Ennen tanssin alkua Esakallio järjesti myös runsaan tunnin mittaisen vanhan foksin opetuksen. Hieno juttu. en ollut ennen kokeillut 5-askel foksia. Kiva päästä sotkemaan sitä tavalliseen, kun en kuitenkaan opi niitä selkeästi pitämään erillään.

PS 1. Kannattaa lukea HS:n mielipidesivua C7 /5.7.08

PS 2.* * Mutta edelleen olen sitä mieltä, että on päästävä eroon radiokanavien soittolistoista ja ohjelmatoimistojen vuosisopimuksista. * * Luulee. - K -