Mikko

 

 

Lähempänä puolta päivää tuli kömmittyä ilmapatjalta ylös. Myöhäiset nukkumaan menot alkoivat vaatia veronsa. Päivästä oli sään puolesta tulossa komea. Aurinko kurkisteli pilviverhon takaa ja lämmintä oli mukavasti.

Söimme hemmottelevan aamiaisen. Syömiset olivat yhtä herkullisia edellisen aamun kanssa. Olo oli syömisen jälkeen ruhtinaalisen hyvä. Ei kiirettä mihinkään. Hiljaista, vain luonto elämöi ympärillä.

Ennen päivällistä levitimme verkon herukkapensaan päälle, jotteivat pahuksen pikkulinnut söisi kypsiä marjoja poskeensa. Mielestäni jokin ohut, taipuisa metalliverkko olisi ollut parempi ratkaisu. Jäisi se ikävin asia kokonaan verkkoasiasta pois. Kun olimme saanneet verkot paikoilleen, niin minut häädettiin matkoini etupihalta. Emäntä halusi tehdä toisen pihahommelin ihan itse. Menin takapihan pihaportaille istumaan. Suljin silmäni ja nautin kauniin päivan auringonpaisteesta.

Emäntä oli saannut hommelinsa tehtyä. Menin katsomaan lopputulosta ja ehdotin jälleen omaa ratkaisua ongelmaan. En saannut ideaani myytyä, vaikka olisi ollut pitkällä aikavälillä kestävämpi ratkaisu.

Sisälle mentäessä tuli katsottua kelloa ja huomattua, miten aika kulki vinhasti kohti myöhäistä iltapäivää. Emäntä siinä alkoi valmistella päivällisen tekoa. Oma osani ruuanlaittoon oli rapsutella edellisenä päivänä ostetut uudet perunat puhtaaksi. Viedessäni perunat takaisin oli kauniimpi puoli tekemässä herkullista valkokastiketta. Kananmunuat siinä porisivat samalla kypsäksi. Emännän ollessa kyökkipoliisina laittelin lautaset ja muut tarpeelliset syömisvälineet pyödälle.

Syötyämme kuninkaallisen aterian otimme palanpainikkeeksi siivut kakkua. Sitä, kun vielä tuntui riittävän. Siinä syömisten jälkeen alkoivat ajatukset siirtyä tanssimiseen. Ajateltu tanssilava oli edellisiä paikkoja pidemmällä ja daami oli vielä aikeissa ostaa tanssihame matkan varrelta. Ei muuta, kun käynnistää edellispäivien rutiinit. Suihkun kautta kamat kassiin ja päälle. Daamilla tietty tämä kaikki pidemmän kaavan kautta. Näinä päivinä on oppinut näkemään sen vaivan ja työmäärän minkä nainen joutuu kestämään yhden tanssi-illan vuoksi.

Ennen lähtöä pistin pari palaa pizzaa evääksi rasiaan tanssien jälkeen syötäväksi ja kivennäisvettä kurkunkostukkeeksi.

Matkalla tosiaan katseltiin sopivaa hamekauppaa, kun daamin ystävätär ei ollut suostunut omaa hamettaan myymään. Olin kehunut miten iso ja monipuolinen Riksun Prisma on, joten sinne suunta. Sisäänkäynnin jälkeen erosimme. Daami lähti katsomaan hametta ja meikä suunnisti elintarvikepuolelle. Kouraan tarttui tölkki energiajuomaa väsymyksen karkoitukseen ja riisisuklaalevy. Syömiset maksettuani kävelin takaisin autolle. Ilta-aurinko lämmitti ja rusketti ihoa. Vedin siinä juoman kitusiin ja söin muutaman palan suklaata. Daami tuli hetken kuluttua tyhjin käsin. Ei ollut löytynyt sopivaa hamosta. Eihän siinä sitten mitään, kun menoksi ja kohti...

10.7 Jenkkapirtti: Charles Plogman & Tommys, Anneli Mattila & V.I.P Naistentanssit

Tullessamme oli Jenkan parkkipaikan etuosa on täynnä. Auto saatiin kuitenkin mukavan etäsyyden päästä lavasta. Luulin lavan olevan parkkipaikan vasemmalla puolella, mutta suoraan edessähän se oli. Parkkipaikan pohja oli varsin pölyävä. Ehkä jokin Riutan kaltainen ratkaisu olisi paikallaan. Ulkoa päin tanssipaikan latomaisuutta korosti pihaan ajettu tai hinattu traktori.

Lipunmyynti oli samassa rakennuksessa. Ostin lipun ja tämän jälkeen tanssikummi huomatti, että muistinko näyttää pinssiä. Peruutin takaisin luukulle pinssiä vilauttamaan ja sain euron siitä hyvästä takaisin. Kuuleman mukaan aina tuo pinssi ei anna alennusta. Mitään logiikkaa ei kuulemma ole tuossa. Alennuksen saaminen on kai ihan siitä kiinni, millä jalalla lipunmyyjä on aamulla heränyt tai peräti pudonnut sängystä.

Sisään mentäessä opastus jatkui: lippua vilauttamalla pääsisi sisään kesken iltaa, mikäli ulos tulee tarvetta. Sisällä sain tarvittavan opastuksen toilettitiloista jne, jne. Lavakummi lähti omille teilleen ja itse jäin vaihtamaan kengät narikan viereen. Pyyhe mukaan ja kassi narikkaan. Pyyhkeen jätin lattialle lähelle orkkalavan ja daamirivistön rajaa. Myöhemmin kävin nostamassa sen narikan vasemmalle kaiteelle. Alkuperäinen paikka oli valoa vasten katsottuna niin pölyinen.

Tulorutiinen jälkeen kävelin siihen kahvilan portaiden eteen. Kyltti, joka ilmoitti daamien hakuvuoron ollessa voimassa näkyi hyvin portaille asti. Jäin niitä jännittyynä odottamaan kuka sieltä hakemaan tulisi. Porrastettussa daamirivistössä näkyi hyvin vähän tuttuja kasvoja.

Ensimmäinen Jenkan foksi meni Tommysen soittaessa. Tunnerikkaasti soittivat erään ABBA-yhteen kappaleen. Hyvin oli alkuillasta tilaa tanssia. Lavan edusta tosin tukkuitui jo tässä vaiheessa. Seuraavan daamin kanssa pääsin yhden foksin tanssimaan, kunnes hän totesi kesken kaiken tämän riittävän ja lähti daamirivistön takana olevalle tuolirivistölle istumaan. Jäin siinä monttu auki ihmettelemään. Eihän tämä uutta ole, mutta silti jäin ihmetyksen valtaan.

Seuraava daami oli huomattavasti minua lyhempi. Tämä takasi edessä 180 asteen esteettömän näkymän. Ei tarvinnut pahemmin oikealle kuikulla neljännes tai kokokäännöstä tehtäessä. Siinä kahvilan portailla ollessani näin kyltin, missä sanottiin torstaina miestenhaun olevan klo 21-22. Jaahas vai niin. Olin jälleen naistentansseissa ja vielä ihan uudella lavalla.

Valssien aikaan olin yleensä istumassa takasisäänkäynnin lähellä. Sen verran tuuli puhalsi, ettei nyt ollut jatkuva hikoilu päällä. Erään hitaan valssin alkaessa lavakummi tuli yllättävästi tekemään hakua. Vei siihen toiselle parketille. Näytti erään tosi simppelin askeleen, miten voi hidasta valssia mennä. Oli todella helposti omaksuttavissa. Saa vain jatkossa nähdä miten moni daami tuosta oikein innostuu. Jos onnistuis löytämään, jonkin vähemmän vaativan.

Tämän jälkeen hän kierrätti minut pitkin tanssipaikkaa. Kovasti oli sisältä latomainen rakennelma. Tosin enemmän siitä tuli villin lännen saluuna mieleen. Lavakummi kertoi, että oli nähnyt liikaa saman näköisiä hameita muilla ja käynnyt vaihtamassa omansa. Luojan kiitos meillä miehillä ei ole tätä ongelmaa. Muuten saisi itse tehdä ihan uniikkihousut.

Yhden nopean kädenalitanssin vetäisin tanssin kakkosparketilla. Sanan mukaisesti yhden. Ensin daami pyysi hiljentämään tahtia ja varmuudeksi lähti keskenkaiken pois. Näytti, ettei tästä illasta tulisi mitään Riutan kaltaista iltaa. Eräs daami kertoi, että mennään foksi vaihtoaskelfoksina. Minulla, kun on vain tämä yksi tapa tanssia kyseistä lajia, niin homma tökki lievästi sanottuna. Neljänneskäännöksen sain onnistumaan parin kanssa toisen kipaleen loppumetreillä. Tämä oli vielä pientä mitä tuleman piti. Erään daamin kanssa "tanssi" oli samaa pystypainia, kun talvella Satulinnassa. Sen verran hyvä sydämminen olen, etten viennyt riviin takaisin. Yritin viedä meidän kyllä "piiloon" siinä onnistumatta.

Siitä hyvä sydämmellisyydestä sain sitten maksaa. Meikäläisen kiinnostavuus tanssimiehenä putosi lähelle absoluuttista nollapistettä. Miestentunti meni ihan kohtuullisesti. Kun kaikki ikävä näytti tänä iltana tulevan pareittainen, niin parit pakit sain illan aikana. Plussat olivat Jenkalla harvassa. Eräs daami tuli hakemaan tanssimaan, kun vippasin jalkaa. Hän totesi, että ilmeisesti hakusin tanssia. Humppaa tuli yksi ainoa pari ja sekin buggpainotteisen esiintyjän toimesta. Tuosta Annelille miinusta.

Tietty valssi, tango kuuluu lavoille, mutta sinne kuuluu myöskin supisuomalainen humppa nyt ja aina. Kun on ollut hieman vaikeeta erottaa jenkkaa ja humppaa, niin vasta tanssityylistä tajusin, ettei tämä nyt jenkkaa ole. Löysin humpanrippeille iloisesti nauravan daamin, jolle kävelyhumppa oli kaiketi uusi kokemus.

Jenkkapirtille täytyy antaa tunnustusta toilettitiloista ja erityisesti hyvästä hiustenkuivaajasta. Hakkaa Riutan onnettoman pillin mennen tullen. Kahvilan vesipiste on toimiessaan todella oivallinen. 50 sentillä saa juoda vettä, niin paljon kun kerkee. Tosin tuona iltana hana alkoi vuotamaan ja pistivät mukin päälle epäkunnon merkiksi. Itse sain tuon tiputtamisen loppumaan, kun hanavipua nosti hieman.

Kävin vaihtamassa paidan ja juttelin vielä erään palstalaisen kanssa. Siinä oviaukolla kolme nuorison edustajaa vielä virnuili minulle. Syystä mitä en tajua. Odottelin daamia ja kävelimme yhdessä autolle. Autossa oli lopun alun fiilis pizzaa syödessä. Paluumatkalla vielä tankkaus ennen perille pääsyä. Perillä suihkun kautta nukkumaan. Talo hiljeni nopeasti.

Puoli tähteä plussan kera.

Pe-aamuna heräsin ennen klo 9. Söin karun aamupalan. Pistin vuodevaatteet kasaan. Pakkasin kamani kärryyn. Aamulla näytti sateenuhkaa olevan ilmassa, mutta oli vain ohimenevää. Kun tämä kesä ei ole helteellä hemmotellut, niin verkkapuvun pistin päälleni lähtissä. Onnistuin ajamaan todella kuuman asvaltin päältä menomatkalla. Pitkän matkaa sai ajaa pikikiveä renkaissa. Ilma lämpeni kesken ajoin sen verran, että pistin normipyöräilykuteet täälle. Kotona vähän jälkeen klo 13.