Humppis                                    Lauantai 19.7.08 Jenkkapirtillä


Nyt oli lauantaista lopultakin tulossa kokonainen, lämminkin poutapäivä, ja aurinkoakin luvassa. Niinpä oli tarkoitus syöksähtää heti aamusta mökille.

Niinhän siinä kuitenkin kävi, että kaikenmaailman tumpeloinnin jälkeen olin vasta yhdentoista jälkeen valmiina lähtemään. Lähdinkin, mutta jo parinsadan metrin päästä piti palata takaisin erään välttämättömyystarvikkeen noutoon. Onneksi tuli mieleen jo nyt eikä vasta esimerkiksi Merrasjärven suoralla, kuten viimeksi. Silloin jäi paluukoukkaus tekemättä.

Työmaan päältä pressu pois ja pöllit ottamaan aurinkoa. Kunnolla eivät ehtineet taaskaan kuivua, joten vähänlaiseksi jäi tasailu. Konehöylää en iljennyt mökkinaapureiden lauantaipäivän rauhaa pilaamaan hakea. Vielä on kesää...

Tulipahan sitten taas sekä purjehdituksi että soudelluksi. Nuo toimet tapahtuivat melkoisessa tuulessa, mikä Päijänne-purjehduksen startille oli hyvä asia, mutta näköjään flunssalleni huono. Olisi sittenkin pitänyt niitä hihoja ja housunpuntteja pidennellä.

Niinpä sitten jo saunaa lämmitellessäni jouduin myöntämään, että sekä yskä että nuha taas äityivät. Illan mittaan rupesi lähtemään äänikin. Nyt vain pihisee.

Tuli kuitenkin tälle päivälle sovituksi alustavasti petankkia Kymenvirran rannalle -säävarauksella tosin. Saapashan nyt sitten nähdä tuleeko lähdettäväksi sen paremmin päivällä naapurikaupunkiin kuin Hausjärvellekään illalla.

No, eilisiltana kuitenkin kotimatkalla oli poikettava siellä Jenkapirtilla toteamassa, onko yhdistelmä Omega & Eija Kantola yön aikana miksikään muuttunut. Ei ollut.

Riku Niemi Orchestraa sensijaan piti tarkkailla oikein tosissaan. Iso olikin orkesteri, vaikka kapellimestari/ksylofonisti itse olikin vähäisempi kooltaan. Sitä terhakkaammin tuo näkyi kuitenkin liikahtelevan.

Puhaltimia ainakin piisasi, joten swing puri tanssijan sieluun kuin Homelite männyn kylkeen.

Sensijaan tanssi jäi surkuteltavan vähäiseksi. Tuttuja ei juurikaan ollut alkuun näkyvissä. Kahvitteluksi ensin menikin. Sitten sain erään pitkäaikaisimmista suosikeistani kiinni ja ulkolavalle. Tuon jälkeen olikin Pub Jouniin kiipeämisen vuoro. Sieltä sitten tähyilin naisten puolituntiseen asti alas, jotta josko niitä tuttuja tulisi lisää. Näytti että ei, mutta myöhemmin ilmeni kuitenkin, että kyllä. Oli vain jo sen verran tiuhaksi mennyt naisten rivistö, että sinne hukkuivat niin tutut kuin vieraatkin.

Jonkin verran tuli tanssituksi noiden tuttavapiiriin kuuluvien kanssa sekä miesten että naisten hakuvuoroilla, mutta sitten varsinaisen naistentunnin alettua kävi ilmi, että taas olin hakenut vääriä naisia koko ajan. Nimittäin yksikään noista ei katsonut aiheelliseksi minua siitä orkesterikorokkeen kulmalta korjata. Neljä muuta kyllä tuon sentään tekivät.

Niinpä sitten miesten hakuvuoron taas palauduttua hain kahta alkuillasta tanssittamaani, vaikka sellaiseen ei lupaa olisi ollutkaan, koskapa olivat asenteensa selvästi omalla hakemattomuudellaan jälleen ilmaisseet.

Köhäisenä ja pettyneenä iltaan poistuin 00.30, vaikka musiikillisesti olivat puitteet kunnossa (Kääriäinenkin oli ihan jees). Se vain ulkopuolisuus ei fiilistä jaksa ylläpitää.

Pitänee varmaan jo ruveta tosissaan harkitsemaan minulle niin monelta suunnalta sekä suullisesti että kirjallisesti esitettyjen lopettamisvaatimusten mukaan toimimista.

Niin, se limbonomainen saldo viikon viidennelle tanssi-illalle: 8/7.

Kontrasti ei ehkä normaaliviikkoon verraten olisi yhtä tyly kuin nyt, kun aiemmat saldot olivat näinkin kovaa luokkaa: Kisis tiistaina 13/14, Mukkula keskiviikkona 16/1, Jenkkapirtti torstaina 16/8, Kapis perjantaina 24/15. Tänään siis ilmeisesti, jos Kolmikselle sittenkin eksyisin, olisi sieltä syytä odottaa jotakuinkin lukemaa 5/0 tai ainakin sinne päin.

P.S. Sitä erään kollegani huonoa käytöstä valitin Kapiksen perjantai-illan osalta. Ei mennyt paremmin hepulla nyt Jenkallakaan. Heti sisään tultuaan rupesi aggressiivisesti ahdistelemaan rivistössä seisovia naisia. Onneksi nyt kuitenkaan ei ihan näkyvästi järjestysväen toimesta tullut poistetuksi, vaikka sen toki olisi ansainnutkin. Joku pitkänhuiskea nuorimies luotsasi majurin (vaiko jo evl) sivummalle ennen kuin mitään kovin ikävää ehti tapahtua. Hävettää ratsumiehenä, sillä jo cavalleristien perinteet edellyttävät tyystin toisenlaista käytöstä.

ratsumies.jpg