Poliisilla on käytössä useita keinoja nopeuden valvontaan. yksi vanhanaikainen mutta mahdoton havaittava on kaukaa aukean laidasta kiikarilla suoritettava aikamittaus. Muutama puhelinpylväänväli on mitattu ja kiikarilla katsotaan poikkeuksellisen kovaa ajavien etenemistä. Pysäytysauto on myöhemmin.

Sitten on perinteinen autoissa oleva tutka. Autoilijoiden vaistot kyllä osaavat tunnistaa jo oudossa paikassa pönöttävät autot. Kävelytiellä tai kaistojen välissä, usein sen kuitenkin havaitsee hieman liian myöhään.

Heinolan kohdalla talvella näin korkealle penkereelle kavunneen poliisikaksikon. Ryömivät lumessa ja hyvä etteivät tienvarsipuuksi olleet naamioituneet. Sitten on niitä kiinteitä tolppapoliiseja, niihin yöaikaan tehoaa likainen tai infrapunavalaistu rekisterikilpi. On myös liikkuva tutkakamera-auto, se seisoo kadunvarressa ja mittaa tummennettujen lasiensa läpi ohikulkevaa liikennettä.

Myös on siirrettäviä tolppapolliseja jotka ottavat kuvan ylinopeutta ajavasta, ja aivan yllättävässä paikassa. Kirjeen kotiin saavia kyllä aina harmittaa, sille sakkorahalle olisi monta muutakin käyttöä.

6pdq5n