Helsingin Sanomat C7, Mielipide varat. Touko Metsä, Hollola

Otteita:” ..

Tanssihan on yksi ihmiskunnan vanhimmista, kansainvälisimmästä ja harrastetuimmasta kulttuurimuodoista, joten paritanssille sopii luoda arvoisensa puitteet.

Paikka oopperan, musiikkitalon, kuvataidenäyttelyiden, Finlandia-talon ja muiden merkittävien rakennusten rinnalla laajentaa ymmärrystä kulttuurin monipuolisuudesta. ..

Kahta asiaa olen ihmetellyt. .. kuinka vähän hankkeen alulle panija ja sen kokonaan omine varoineen ilman yhteiskunnan tukea rahoittamaan lupautunut tanssin harrastaja on saanut.

Jos joku mesenaatti ilmoittaisi maksavan musiikkitalon rakentamisen ja tarjoavansa tilat konserttikäyttöön, aplodit olisivat runsaat.

Toiseksi oudoksun sitä, ettei kulttuuriministeriö tee enempää nostaakseen paritanssia takaisin sellaiseksi kaikkien kansanosien yhteiseksi ja innolla harrastamaksi kulttuuri-, liikunta- ja seurustelumuodoksi, jollainen se aikanaan on ollut.

Ehdotan, että .. opetusministeri pikaisesti ilmoittautuisi tanssikurssille ja myöntäisi .. Niskalle tanssineuvoksen arvonimen.”

 

*

Yllä oleva teksti vie sanattomaksi. Kiitos siitä. Valitan että lainauksesta tuli näinkin pitkä. Paljon laajemmin ja tarkemmin asia on HS:ssa.