Vahvaa vetovoimaa Iitin suuntaan heinäkuun viimeisenä maanantaina on ilmassa. Martti Metsäkedon tanssiorkesteri on yhdessä paikallisten kanssa järjestämässä lomakuun päättäjäisiä Saukonkallion lavalla. Varsinaisesti tämä on toinen kesä, kun tässä muodossa noita pippaloita järjestellään. Yllättävän kovan suosion ne silloin ainakin saivat ottaen huomioon, ettei maanantai ole niitä kaikkein otollisimpia viikonpäiviä tanssikarkeloitten järjestämiselle. (Yläkuvassa El Papa vetäisemässä iltasoittoa lomakuun avaijaisissa.)

Paikka on kauniilla kallionnyppylällä Urajärven rannalla, joten nostalgiaa löytyy enemmän kuin lääkäri määrää ja jos sitä etsii. Mutta voisin kuvitella, että kynnelle kykenevä tanssiva ja myös kuunteleva yleisö virtaa kohteeseen melko laajaltakin alueelta.


Ajo-ohje Kouvolan suunnasta kohti Lahtea tultaessa: Valtateiden 6 ja 12 risteyksestä kohti Lahtea / länttä 11 km tulee Tillolan risteys (noin 4 km ennen Kausalan keskustaa). Siitä oikealle, kaartaen kohti luodetta noin 2,5 km ja vielä kerran oikealle opasteiden mukaan, niin Urajärvi häämöttää ja ollaan melko perillä.