Tänään 19.7.08 alkaa Rosariossa (Argentiina) ensimmäinen kansainvälinen konferenssi, jonka teemana on Tango terapiaa stressiä vastaan. Osahoitona levottomuuteen ja masennukseen tangoterapia on osoittautunut käyttökelpoiseksi välineeksi.

 

Kauppa-apulainen Fulvia Mendes (46 v.) päätti osallistua v. 2007 alkaneelle tangoterapiakurssille, joka oli tarkoitettu nimenomaan levottomuudesta ja masennuksesta kärsiville. ”Tanssiessani huomasin, että minulla oli suuria vaikeuksia olla kosketuksessa toisen ihmisen kanssa ja sen vuoksi en antanut miehen viedä, mikä tangossa on aivan ratkaisevan oleellinen asia. Hätäilyni aiheutti mm. sen, etten odottanut miehen merkkiä vaan kiirehdin edelle, mikä rikkoi tempon ja yhteen tanssimisen. Vartalo kertoi, mitä tapahtui. Näimme sen ja tunsimme sen. Tanssin jälkeen alkoi ryhmäkeskustelu. Kaikkien piti sanoa jotain joko itsestään tai partneristaan, joka toimi tavallaan peilinä itse kunkin omille vaikeuksille..”

 

Muutaman kuukauden ryhmätyöskentelyn jälkeen Fulvia tunsi olonsa jo helpommaksi ja hän oli saanut työkaluja välttääkseen yleistä masennusta. Vaikka tango on vain eräs tanssi tanssien joukossa, niin silti tulosten perusteella voi päätellä, että tangoterapia tehokas menetelmä stressin, ahdistuksen ja masennuksen lievittämiseen.



Mutta silti olen vakuuttunut sitä, että on päästävä eroon radiokanavien soittolistoista ja ohjelmatoimistojen vuosisopimuksista.