Piti oikein opiskella Georgian historiaa kun koko maa tuntui niin oudon tuntemattomalta vaikka olisihan sitä pitänyt kouluaikana tullut oltua tai ollut tultua opiskelluksi.

No hitto sehän on entinen hieno Gruusia jossa värikkäät paksut vaattteet päällä ihmisillä ja ihme paksut karvalakit miehillä kesälläkin. Ja Gruusialainen konjakkikin on tunnettu Brandi - tai Brandy.

Ohoh, jos oltaisiin saatu Koiviston aikana karjala takaisin, niin meilläkin olisi tuollainen venäläisvähemmistö Venäjän passeineen. Olo olisi suomalaisillakin tukala kuin Lappeerannan supermarketissa ruuhka-aikaan.

Tämän opin Georgiasta:

Georgian valtionpäämies on Euroopan tällä hetkellä nuorin presidentti Mikheil Saakašvili. Vuoden 2003 marraskuun parlamenttivaalien väärinkäytössyytösten jälkeen presidentti Eduard Shevardnaze  erosi virastaan  marraskuussa 2003.  Väliaikaiseksi presidentiksi tuli vanhan parlamentin puhemies mutta tuon vaalin tulos hylättiin. Saakašvili voitti presidentinvaalit tammikuussa 2004  96,3 prosentin ääntenenemmistöllä ja astui virkaansa. Kuitenkin jo maaliskuussa järjestettiin uudet parlamenttivaalit, jossa Saakašvilin puolue kansanliike – demokraatit sai 67,6 prosenttia äänistä, vain yhden muun puolueen, oikeisto-opposition ylittäessä 7 prosentin äänikynnyksen.Vaaleja pidetään vapaimpina Georgiassa järjestetyistä vaaleista.

Tammikuussa 2006 Yhdistyneen Georgian pankin 28-vuotias kansainvälisten asioiden osaston päällikkö Sandro Girgvliani löydettiin kuoliaaksi hakattuna Tbilisin ulkopuolelta. Tapauksesta pidätettiin neljä sisäministeriön alempaa virkamiestä, mutta oppositio syytti hallitusta tapauksen salailusta ja siitä syntyi laaja skandaali.Hiukan ennen lokakuun 2006 paikallisvaaleja poliisi ratsasi opposition Oikeuspuolueen toimistot ja pidätti 29 sen aktivistia. Kolmeatoista näistä syytettiin myöhemmin salaliitosta kaataa Georgian hallitus. Voittaja-puolueen johtaja Guela Meladze ammuttiin huhtikuussa 2007 ja Kieli, Isänmaa ja Usko -puolueen johtaja Guram Sharadze löydettiin ammuttuna toukokuussa.

Jos tästä Suomen Karjalasta olisi tehty autonominen tasavalta , siihen varmaan olisi liitetty Lappeenranta ja Imatra, osia Ruokolahdesta, Parikkala, Ylämaa, Vaalimaa, ja sirusia sieltä palasia täältä. Siinähän sitä nyt sitten oltaisiin.