(Tanssinetin puolella Veera62 kirjoitukseen vastaus)

Veera62
2008-08-19 9:55

Alkoholisti on sairas eikä aina itte edes sitä tajua . . tai halua tajuta. Vaan mikäs on tanssiriippuvaisen diagnoosi? ja missä on määritelmä et se on riippuvuutta ja kuka sanoo et se on juuri sitä? Ei kai nyt sentää tanssiin voi muuten sairastua kun et siitä tulee pakkomielle.

Aitomies
2008-08-19 11:23

Veeralta ihan asiallinen kysymys, johon "riippuvaisena" ja siten myös asiantuntijana yritän vastata tiivistetysti käsitykseni asiasta:

Olemme itsemme tiedostavia olioita. Meillä on siten tarve säilyttää lajimme.
Voidaksemme ylläpitää elämämämme, meillä on tarpeita.

Alla ABRAHAM MASLOW:n tarvehieragia ( lisätietoa saa googlaamalla ko. nimen )

1. Fysiologiset perustarpeet
2. Turvallisuuden tarpeet
3. Rakkauden ja yhteenkuuluvuuden tarpeet
4. Itsensä kunnioittamisen ja arvostuksen tarpeet
5. Itsensä toteuttamisen tarpeet

Oman määritelmäni olen aiemmin esittänyt seuraavasti:

Identiteetin tarpeen määritelmä:

Mitä tahansa ihminen tekee tai jättää tekemättä, hän tekee sen saavuttaakseen ja säilyttääkseen minuuden - identiteetin tunteen.

Eo. määritelmä sisältää näennäisen paradoksin 'omaelämän lopetuksen' suhteen; meni kauan ennen kun ymmärsin sen. OEL ( lyhennys ed.olev.) on identiteetin päätepiste elämälle. Identiteetti on silloin valmis.

Kipu ja kärsimys, nautinto ja mielihyvä - ( kaikki tunteet, tuntemukset ja kokemukset - vuorovaikutuksessa muistin kokonaisuudesta - nyt hetkeen yhdessä) muodostavat kokonais-identiteetin. Siten identiteetti aiheuttaa vastaavasti tarpeen kokemiseen ( jos ei muuta ole saatavilla - kipu ja kärsiminen on yksi keinoista ).

Riippuvuudet ovat siten - sekä identiteetin muodostamisen toimintoja että - identiteetin puolustusmekanismeja.

Väärä riippuvuus on "YLIMITOITTUNUT" - vääristynyt tarve, joka ei ole ohjaavuudeltaan terve/oikea identiteetin tasapainolle.

Tanssiriippuvuus on (monille) riippuvuuksista mieluisimpia.

Aitomies