Vanha makasiini.
Kuva Hesarin sivuilta vuodelta 2003.

1135235866684.jpeg

Nythän se on palanut mutta pitäisi silti suojella viimeistä myytyä tiiltäkin myöten (jotka ovat myrkyllisiä).

Hesari kirjoittti huhtikuussa:

Asemakaavassa on suojeltu vuoden 2006 tulipalosta selviytynyt eteläisen siiven itäpääty. Samoin Helsingin kaupunki on ottanut talteen pohjoisesta siivestä noin 14 000 hyväkuntoista tiiltä, joista on asemakaavassa sovittu rakennettavaksi kaksi paviljonkirakennusta Makasiinipuistoon.

Niskan suunnitelmassa näitä rakennuksia ei ole, vaan kaikki 1 500 neliön rakennusoikeus on kokonaan siirretty uudisrakennukseen.

Uudenmaan ympäristökeskus on rakennusluvan laillisuutta valvova ja siitä päättävä elin. Sen tehtävä ei ole ottaa kantaa Niskan tanssipaviljonkiin sinänsä, vaan siihen, täyttääkö paviljonkisuunnitelma asemakaavan määräykset.

Niskan edustaja, rakennuspäällikkö Mika Heimala kertoi perjantaina aamulla myös, että Niska aikoo koota VR:n makasiineista kertovan näyttelyn ja panna sen esille Töölönlahdelle suunniteltuun tanssipaviljonkiin. Näyttelystä aiotaan pysyvää.

"Olemme suunnitelleet näyttelyä tiilistä ja erilaisista koristeista, joita siellä oli. Ne voisivat sijaita tanssipaviljongin lämpiössä", Mika Heimala kertoi.

"Esimerkiksi ne betoniset päätykoristeet ovat tosi hienoja."

Heimala kertoi, että yhteistyötä suunnitellaan esimerkiksi Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Kaupunginmuseolla on toimitila entisten VR:n makasiinien vieressä, tulevan Musiikkitalon naapurina.