Mikko                                           Pe 15.8.08 Pavi

Varttia yli klo 16 ne tavalliset toimenpiteet pe-tansseja ajatellen. Pientä muutosta kaavaan toi parranajoväline. Kesällä sain eräältä daamialta Gilette Venus-karvahöylän. Jos joku nyt raavas mies räjähti nauramaan, niin suosittelen testaamaan partavaahdon kanssa. Jälki saa muuten hekotuksen loppumaan. Niin vakuuttunut olen lopputuloksesta. Harmi vaan, kun itse ei ihan joka kaupasta kehtaa näitä ostaa. No joo on mulla kanssa ongelma.

Gillette.jpg

Olin muuten suunitellut polkevani pyörällä perjantaina töihin. Taka-ajatuksena oli tanssien jälkeen polkea kotiin ja näin säästää yli 30 yhteiseuroppalaista valuuttaa. Tätä ajatusta pitää kehittää ennen seuraavia Pavi-tansseja.

Töistä kävelin läheiseen Atomin kauppakeskukseen. Tunnetaan myös Prismana. Sieltä mukaan tarttui päivän iltapäivälehti ja puteli ED-energiajuomaa. Juoman kippasin kurkusta alas kävellessäni kohti rautatieasemaa. Varhainen energiajuoman nauttiminen syystä, ettei se enään yöllä vaikuttaisi, kun pitäisi laittaa päätä tyynyyn.

Varttia yli klo 18 junalla kohti Tikkurilaa. Ilma oli lämmin ja muutenkin kaunis. Ehkä liiankin lämmin ajatellen tansseja. Mukana oli vihertävä Muumi-pyyhe. Viininpunainen pyyhe seikkailee tällä hetkellä jossakin Hausjärvellä.

40c77f936d.jpg211e6113a0.jpg

Tanssipaidaksi olin jälleen mukaan ottanut seeprapaidan. Sinitaivaspaidan käyttöaika illassa on niin turkasen lyhyt.

Tikkurilassa läheiseen kauppakeskukseen mm. yöeväitä hankkimaan. Rukiiset karjalan tai riisipiirakat ovat oivia syömisiä ja juomaksi vissymehupullo. Eiköhän näillä pärjäisi kotiin asti jälkeen tanssien.

attachment.php?s=00a13ef5593ca8d0692d99f

Tällä kertaa en saanut kimppakyytiä perille, enkä aikonut myöskään laittaa jalkaa toisen eteen kohti Pavia. Se kolmas kyytimuoto oli bussi. Sitä olin viimeksi käyttänyt viime kesänä ja vain kerran. Tästä syystä ei ollut muistikuvaa linjan-numerosta, eikä tarkasta lähtöajasta Tikkurilasta. Päätepysäkki oli kanssa minulle ihan tuntematon. Onneksi lähtöpysäkki oli tiedossa.

Pysäkillä linjuria odotellessa siihen oli jo tullut nainen joka pukeutumisen perusteella oli varmasti menossa tanssimaan Paville. Kokovartaloa kaunistava valkoinen tanssiasu, missä oli ainakin punertavia kukkia. Pientä jutunpoikasta siinä kehittelin ajankuluksi. Daami kertoi menevänsä ensimmäistä kertaa Paville tanssimaan. Samaten kertoi bussin numeron olevan 68 ja lähtevän Tikkurilasta tasan 19.30. Oli puhetta päätepysäkin nimestä myös, mutta se nimi jäi minulle ihan hataraksi.

1856567.jpg

Matkalla Paville juteltiin vähän lisää. Daami oli käynnyt ainakin kerran mm. Riutalla tanssimassa. Asia mikä jäi selvittämättä oli missä kyseinen daami tanssii talvisin. No eiköhän se talvella kai selviä, jos törmätään Ruusulinnassa. Satulinnassa tuskin nähdään, kun ilmoitti asuvansa Vantaalla.

Samalla kyydillä oli tulossa muitakin daameja Paville. Olivat kai kuulleet keskustelumme ja ilmoittivat, että nyt jäädään pois. Meitä jäi neljä tai viisi pysäkillä pois. Olin ainoa mies siinä. Nämä muut daamit olivat pukeutuneet yllättävän tummasti. Ei mitään väri-iloittelua. Matkaa pysäkiltä lipputiskille oli noin 150m. Kävellessämme muut antoivat vinkkejä ensikertalaiselle miten Pavilta pääsee lähelle Vantaan keskustaa.

Lippuluukulta eteenpäin. Hidastelin lipun lunastuksen jälkeen. Ajattelin olla ensikertalaiselle nopea lavakummi. Kerroin ja näytin lyhesti mitä missäkin oli. Samalla kehotin rohkeasti käymään Akvaarion puolella tanssimassa, jos tulee liian kuuma. Lopuksi kehaisin Pavin kohtuuhintaista kahvilaa. Tämän jälkeen näin hänet vain kerran pitkässä hakurivissä. Emme valitettavasti tanssineet kertaakaan. Toivottavasti toiste sitten.

Narikasta eteenpäin toiletin kautta katsomaan minkälainen mies sieltä peilistä oikein kurkistaa. Ihan ok naama siellä katsoi takaisin. Sitten suorinta tietä kahvilaan.

Illan ensimmäistä kivennäisvesipulloa kahdesta valuttelin juomalasiin, kun PNP aloitti illan ja millä muuten, kun valssilla. Valssit tuli ja meni. Valssien aikana valotaulu ilmoitti seuraavaksi tulevan humppaa. Tässä vaiheessa minä tietty valmiina parketilla. Kun ehditin kävelyhumppaa, niin daami tokaisi, ettei osaa. Minä siihen, että varmasti osaat. Kyllähän se mukavasti meni, kun itse vaan tarpeeksi selvästi ja hitaasti annan seuraamismerkit. Humppaparin jälkeen sponsoripojat soittivat tangoa. Onneksi pääsin tanssimaan tätäkin.

Tämän jälkeen taisi tulla hidasta valssia, joten minä poistuin pyyhkimään hikeä ja juomaan lasin tuoremehua ulkoterassille. Ulkona oli ihanan viileää. Loppuillasta en ulos enään uskaltanut mennä. Se Pavilla vilustuminen, kun oli vielä erittäin tuoreessa muistissa.

Pekka Niskan Poikien siirtyessä taukotiloihin vetovastuun otti Henkka ja kulkurit. Yhtyeen nokkamies ilmoitti heidän musikkiinsa olevan rautalankavetoista. Itselle tuli heti mieleen, että jaahas rock & rollia tulossa ja kädenali tanssitaan. Yllätys oli melkoinen ensimmäisen tanssilajin olevan..valssia. Illan tässä vaiheessa valssin suhde humppaan oli 3/1. Ajatuksessa kävi, että siinäkö ne humpat sitten olivatkin. Pelko oli turha. Vielä kahdet parit tulivat ja sain onnekseni ne myös tanssia.

Ilta oli jälleen hyvin foksivoittoinen. Onneksi humpat toivat kaivattua piristystä. Erään poikkeuksellisen pirteän daamin kanssa lähdettiin liikkelle foksilla, mutta esiintymislavan edessä koko tanssi muuttui kädenalimenoksi. Ei ehkä mikään ikimuistoinen tanssi, mutta osasin hillitä omaa vauhtiani ja homma toimi. Daami hekotti kyllä siihen malliin, että ilmeisesti kivaa oli. Hekotti muuten jo ennen tanssia. Samaisen daamin palautin lopussa hakuriviin en kädessä, vaan kainalossa. Tuli vaan hukattua tämäkin daami. Pahus sentään.

Illan mittaan tuli daamin toiveesta tai muuten vaan tanssittua Akvaarion puolella. Olihan siellä hieman viileämpää tanssia, kun pääsalin puolella. Paikka paikoin siellä oli ahdasta. Eteen ja sivulle ei päässyt millään. Pääsalin puolella oli ilo katsoa kahden palstalaisen tanssimista. Muut parit olivat kun keiloja, joita he taitavasti kiersivät. Mitä tangon taivutusta.

Erästä naapurikaupungissa asustavaa palstalla mainetta saanutta pariskuntaa yritin pariin kertaan löytää. Utelin sitä suoraan ja molemmilla kerroilla ajoin miinaan. Toivottavasti jokin meidän tunteva kolmas henkilö voisi esitellä meidä toisillemme. Tosin eivät olleet kai Pavilla tänä perjantaina.

Erään daamin kanssa tuli tanssittua foksia. Hakiessani häntä tangolle ilmoitti, että teki lähtöä. Sitkeesti vaan seisoi oviaukolla ja pitkän tovin kuluttua tanssihalu sai yliotteen ja lähti tanssimaan...muttei minun kanssani. Toisen daamin kanssa foksi oli kaikkea muuta, kun nautittavaa. Daami teki oman ratkaisun ja nosti kytkintä pitkälle penkkiriville istumaan. Itse en tehnyt vastaavaa, vaan hain toisen daamin lyheltä rivistöltä. Nyt se meni jo paremmin.

Olen ollut Niskojen tansseissa neljä kertaa ja koskaan he eivät ole kuulostaneet niin raikkailta, tuoreilta ja hyviltä, kun tänä perjantaina Pavilla. Oliko se akustiikkka vai mikä, mutta näin on näreet. Tanssilajitakuun synonyymiksi sopii kirjanyhdistelmä PNP. En muista koskaan ketään muiden soittavan illan aikana jenkkaa, polkkaa ja masurkkaa. Siis nämä kolme ja saman yhtyeen toimesta. Pekka Niskan Pojat tuovat samanlaista hyvän olon tunnetta, kun Arja Koriseva aikaisemmin. Siinä porrastasanteella ollessani oli ilo, että joskus minut on houkuteltu tai osittain pakotettu lavatanssiharrastuksen pariin.

Henkka ja kulkurit olivat ihan passeleita tanssittajia. Eivät PNP tasoa, muttei ei heidän tarvitse illan esitystään yhtään hävetä. Tosin itse olisin toivonut sponsoriyhteen aisapariksi vaikkapa Taikakuuta tai Sinitaivasta jne. Tänä perjantaina, kun daamien keski-ikä oli tavallista korkeampi.

971031812773413888667956

Tässä näyte Henkan levystä

Video

PNP soittaessa encoretangon jälkeen kiitoslaulun oli minun myös aika kiittää tästä illasta ja poistua. Nyt olin venyttänyt poislähdön hyvin lähelle puoltayötä. Kiire oli vaihtaa omenavihreäpaita päälle ja vielä lisäksi takki. Matkalla Tikkurilan asemalle söin vauhdissa yöeväät. Siinä tuli nähtyä pari paljon parjattua cityjänistä. Aika symppis veitikoita. Ei ehkä niiden mielestä keiden puutarjoja nämä pupuset nakertavat.

Junalle ehtiminen oli aivan minuuttipeliä. Riihimäen päässä asemalle tuli juuri sopivasti takseja. Just on time. Kotona oli ihanaa päästä lämpimään suihkuun.

Kolme tähteä ja plussia sama määrä.