Humppis                                          Keskiviikko 27.8.2008


Melkoisen pitkään odottelin sään sittenkin selkenevän iltaa kohti, jotta Mukkulan laiturille olisi ollut asiaa. Kun kuitenkaan sen paremmin eri medialähteet kuin omat aistihavinnotkaan eivät moista kehitystä luvanneet, päätin valita kotoisten laituritanssien tilalle samansuuntaisen toiminnan kuutisen metriä pääkaupungin katutason alapuolella.


Matkaa tosin tuonne Tsadiin (seuraksemme istahtanut Vilkkisen Jerekin tuota lempinimeä metropolistamme käytti) tuli kaksikymmentä kertaa niin paljon kuin nykyisin venäläisjohtoisen Mukkulan kartanon Vesijärven rantaan sijoittuvalle laiturille olisi tullut.

No, olihan tarjolla toki parempaa musiikkia ja ainakin optio oivista tanssijoista. Sijaintikin sitäpaitsi itsenäisen tasavaltamme parlamentin lisärakennuksen naapurissa antaa lisäarvoa tilaisuudelle kuin tilaisuudelle.

Nykyisin yhä useammin toistuvan lähtötumpeloinnin vuoksi en taaskaan voinut ajaa koko matkaa rauhallisesti vanhaa tietä (140), vaan jouduin Mäntsälässä puikahtamaa moottoritelle muiden kiireisten sekaan, jotta sain aikaa parkkipaikan etsintään. Ilmainen sisäänpääsy ennen yhdeksää siis oli tavoitteena.

Jonkin verran jonoutumista oli havaittavissa jo Sturenkadulle tullessa, ja Mannerheimintiellä oli ajettava hiljalleen, sillä poliisiauto imeytyi perääni heti sille käännyttyäni. Aikataulu kapeni kaiken aikaa.

Eduskuntatalon takana olivat kaikki viisi paikkaa varattuina. Seuraava, useimmiten vapaan aukon tarjonnut, pätkä Kauppakorkean kohdalla oli nyt täynnä sekin. Kierto Temppeliaukion kautta ei asiaan helpotusta tuonut. Onneksi sitten lopulta löysin juuri Hiivatille (Linea) riittävän kolon kuitenkin vajaan kilometrin (700 m) päästä Pressan takaovelta. Puolijuoksua pistellen ehdin.


Menomatkalla jo sain kuulla (lukea tekstarin kylläkin), että optio hyvistä tanssijoista kapeni sekin. Supersuosikkineitosistani muuan kertoi paikalla olevan vain pariskuntia ja papparaisia sekä harkitsevansa Paville lähtöä. Lähtikin melko pian perille pääsyni jälkeen, kun olin juuri yhdet hitaat valssit saanut kanssaan tanssituksi.


Onneksi reipas parivaljakko Tee& Mii sentään oli paikalla pidempään (puolen yön yli), joten heidän kanssaan suurin osa illasta sitten kuluikin ylätasanteen pöytää miehittäen ja parketteja (tupakkiosaston viileät pinnat ml.) kuluttaen.


Ovensuun vakiväkeen kuuluvan K:n kanssa tulin tanssineeksi yhtä monta kertaa kuin noiden kahden seuralaisenikin. Yllärinä sinne sensijaan ilmestyi muuan pääkaupunkiin hommiin lähetetty pirkanmaalainen jättiyhtiön IT-työläinen, joka oli tullut hotellistaan hetkeksi hengähtämään tanssin merkeissä. Poistui sitten taas ennen puolta yötä läppärinsä kanssa uurastamaan. Isoon palkkaan ja vastuuseen liittyy varjopuoliakin: työaikoja ei tunneta.


Toinenkin harvinainen vieras osui joskus kymmenen paikkeilla näkökenttääni. Evästettynä oli liikkeellä, mutta baaritiskiltä tuon kävin silti poimimassa, jotta saimme parin rumban ajan palautella mieleen muutaman vuoden takaisia aikoja, jolloin hänen kanssaan mm. salsan saloihin ensimmäisiä kertoja pääsin perehtymään. Sillankorvaakin oltiin hautaamassa tuolloin vapunaattona. Vanhan Maestron kautta koukkauksemme silloin jäi lyhyeksi, kuten ko. paikan taival maan johtavana tanssiravintolana myös. Nyt kuultiin sitten kuitenkin pöytäämme ilmaantuneen Jeren kertomana, että Uuteen Maestroon on myyty keikkoja oikeille tanssiorkestereille -Fiibbareillekin. Fenix-lintuko siis on nousemassa tuhkasta?


Pressaan ei koko iltana tungosta syntynyt, eikä paikan viime talvikauden vakiväestäkään meitä paikalla ollut kuin kymmenkunta henkeä. Pavi ja edelleen joten kuten vielä jatkuva kesä varmaan olivat syyllisiä siihen.


FBI Beatin viimesyksyiseen sukseeseen verrattuna ilta oli lattea, mutta olipa ajankohtakin kahta kuukautta varhaisempi nyt. Silti kahden saman kanssa tanssin nyt kuin silloinkin. Iltojen saldoissakaan ei valtavan suurta eroa ollut.

Tuolloin syntyi 18/3 ja nyt 14/3.

Nyt kylläkin poistuin sateiseen Helsingin yöhön jokseenkin tyhjäksi käyneestä salista lähes tuntia aiemmin kuin tuolloin viime syksynä: 00.20.