fastest_sofa.jpg
Aitoa formulatunnelmaa kotisohvalta.

Kuvassa on maailman nopein sohva.

Englantilaisen Mr. Chinan harrastuksena on suunnitella nopeita huonekaluja, sohvia, kylpyammeita ja pylvässänkyjä. Toistaiseksi nopein on kuvassa oleva "Casual lofa" jonka huippunopeudeksi on mitattu140km/h. Ihmeellistä kyllä tuollaisella on  lupa ajella Ison-Britannian maanteillä. Tähän mennessä sillä on ajettu jo yli 10.000km.

Suomessa tuskinpa onnistuisi vastaavanlaisen menopelin katsastus ja tuskin heltiäisi minkäänmoista ajolupaa ilman tyyppihyväksyntää.

Olisi se toisaalta aika rötväkästä jos ajolupa heltiäisi, mennä vaikkapa parisängyllä lavatansseihin. Tarjota kyytiä daamille kotiin, vieläpä samojen vällyjen alla pötkötellen. Eipä taitaisi kovin helpolla mennä selitys "tässäpä vain tanssimassa ollaan" -lävitse. Itse tekisin sellaisen oikein hienon metallipäädyillä olevan sänkyviritelmän yöpöytineen ja liehuvine vuodevaatteineen. Katos olisi hyvä sateisella ilmalla niinkuin kuninkailla konsanaan.

Ei onnistunut tuollaisen vastaavan menopelin ajelu Saksassakaan viime viikonloppuna. Uuden-Suomen artikkelin mukaan
Saksan poliisi on viikonloppuna takavarikoinut tuolin, jonka epäillään olevan maailman nopein, siteeraa Uusi-Suomi  metro.co.uk. -lehtiartikkelia

Kaksi 17-vuotiasta nuorukaista liittivät normaaliin pyörillä kulkevaan toimistotuoliin ruohonleikkurin moottorin, pyörän jarrut ja metallikehikon. Tuunattua tuolia nuoret päättivät kokeilla kuitenkin kaupunkiympäristössä, josta poliisi ei oikein tykännyt.

Nuoria kuulustellaan nyt useista rikkeistä, mukaan lukien ajokortitta ajosta sekä rekisteröinti- ja vakuutusvaatimusten rikkomuksista.

Keksijäpari väitti poliisille kokeilleensa tuolia vain muutaman metrin mittaisella matkalla, mutta silminnäkijät kertoivat nuorukaisten hurjastelleen tuolilla useita katuja pitkin.

Tuolin huippunopeutta poliisi ei paljastanut.

Ei se kovin suuri voinut olla, onhan toimistotuolin pyörät melkoisen pienet ja hentoiset.