Kuulun sellaiseen aselajiin ja rotuun että kertausharjoituksissa on tullut juostua ja telttamajoitusta tullut vietetyksi ihan riittävästi.

Eniten aikoinaan kismitti se ruuan määrä joka joutui tunkiolle metsäolosuhteissa, koska sitä oli varattu enemmän kuin riittävästi. Pataljoonakeitto on hyvää ja energiapitoista, harva nainen kuitenkaan tietää mitä se on. -Makaronia ja purkkisäilykelihaa.

Oma poikani menee parin viikon päästä myös kertaamaan, kutsu tuli jo keväällä. Sen lisäksi juuri äskettäin putkahti toinen kutsu heti joulukuuksi ja kahdeksi viikoksi. -Suursotaharjoitus-

Palautetaanpa mieliin vuotta 1939:

Wikipedia:

Ylimääräiset harjoitukset, YH tai Ylimääräiset kertausharjoitukset olivat Suomen poliittisen ja sodanjohdon yritys peittää se tosiasia, että Suomi suoritti lähes täydellisen  liikekannallepanon eli mobilisaation lokakuussa 1939  ilman, että ilmassa olisi ollut aivan välitöntä sodanuhkaa.

YH käskettiin toteuttaa kahdessa vaiheessa, joista

  • ensimmäisessä vaiheessa 9. lokakuuta 1939 alkaen perustettiin muun muassa suojajoukot ja eräät rajan läheisyydessä perustettavat divisioonat
  • toisessa vaiheessa käytännöllisesti loppu kenttäarmeija kokonaisuudessaan  14 lokakuuta 1939 alkaen

Ei kai tässä nyt enään mitään kivipaaseja kohta jouduta kaivamaan pitkään riviin?

Siis Häkämiehen linjaa?