Näinä aikoina ei ole vaikea olla ennustaja. Onnistuu 60% todennäköisyydellä jos sanoo että pankkien ongelmat ja rahoituskriisi tulee suomeenkin. Saksassa se on juuri nyt.

Suomessa Nooa-pankki on siinä ja siinä. Ikäviä asioita on helpompi ennustaa kuin hyviä. Ikävät tuntuvat aina toteutuvan suuremmalla todennäköisyydellä kuin hyvät.

Kautta likaisten varpaitteni manasi Rölli-peikkokin TV.ssä kun lapseni olivat pieniä, Vaasalainen Allu Tuppurainen on mainio mies, kukaan ei osannut ennustaa että sarjasta tulee suosittu. Muistan kun hänen karvalakkinsa kiipesi puuhun karkuun kuin orava.

Mitäs se Allu tähän rahoituskriisiin kuuluu? Ei mitään.

Itse olen ennnustanut pieleen useinkin mutta sanomisistani ei niin ole välitetty, sanon sitä tai tätä.

ATK-guru Bob Metcalfe julkaisi Infoworld-lehden joulukuun numerossa 1995 synkän ja skeptisen arvelunsa internetin tulevaisuudesta. Hän sanoi: "Netti ei näytä tuottavan tuloja. Se tuottaisi, jos olisi digitaalista rahaa, mutta sitähän ei ole. Jos netti aikoisi kilpailla esimerkiksi television kanssa, tarvittaisiin nopeita ja luotettavia yhteyksiä, mutta Amerikoissa on tarjolla lähinnä 28.8 kilon modeemilinjoja joita pyörittävät paikalliset puhelinyhdistykset, joilla ei ole aikomustakaan luopua monopolistaan. TCP/IP ei ole turvallinen protokolla. Kiistat verkon standardeista tekevät sen käyttökelvottomaksi. Ja kauniiksi lopuksi netti tukehtuu pornoon. "

Seuraavana vuonna Bob Metcalfe laittoi tuon kolumninsa tehosekoittimeen, silppusi sen tuusannuuskaksi, ja söi sen julkisessa tilaisuudessa. Nyt eletään vuotta 2008 ja netti tökkii mutta ei se vielä tukehtunut ole.

Tässä Bobin lounastilaisuus.