Olympiakomitean ahneus on tullut esiin jo monissa aikaisemmissakin kisoissa. Ateenassa eivät katsojatkaan saaneet käyttää lippiksiä, t-paitoja tms. näkösällä olevia esineitä, joissa oli joidenkin muiden kuin kisojen virallisten sponsoreiden logoja. Väärän merkkiset varusteet takavarikoitiin portilla ellei logoja teipattu näkymättömiin.

Pekingissä moisissa varusteissa ei uskaltanut liikkua edes kaupungilla ainakaan maratonreitin varrella. Koko reitti oli huolellisesti siivottu muista kuin sponsoreiden mainoskylteistä.

Mutta tiukempaa on tulossa. Kansainvälinen olympiakomitea on hakenut tavaramerkkejä Vancouverin talviolympialaisiin. Riittää kun mainitsee luvun 2010 ja sanan WINTER samassa yhteydessä tulee rikkoneeksi olympiakomitean oikeuksia. Joitakin pikkuyrityksiä on haastettu jo oikeuteen siitäkin, että niiden nimessä on vuosikymmenet esiintynyt sana Olympia tai jotain sinnepäin. IP-oikeuksille onkin kansan suussa annettu uusi merkitys IP = Imaginary Properties. Ethän koskaan voi tietää, milloin loukkaat jonkun kuviteltuja oikeuksia. Ja lakimiehet ovat hyviä kuvittelemaan. Hehän voittavat aina riippumatta oikeuden päätöksestä.

Vielä hankalammaksi asia menee kisojen tunnuslauseen "with glowing hearts" kanssa. Sitä ei saa käyttää missään yhteydessä ilman komitean lupaa (maksullinen). Riimi tosin ei ole kovin kekseliäs, se on nimittäin suoraan Kanadan kansallislaulusta.

Olympiakomitean asianajajat tosin väittävät, etteivät kanadalaiset kuitenkaan osaa näitä sanoja, joten he tuskin vahingossa syyllistyvät rikkomukseen. Sakkoja vaan kaikille paitsi NHL:n jääkiekkoseuroille. Olympiakomitean lakimiehet ovat suostuneet tässä kohdin poikkeukseen. Kansallislaulu kun on ollut tapana laulaa aina ennen ottelua, jos joukkue on Kanadasta.