Korhonen nimi viittaa Kainuuseen. Joku väitti että Kainuun sanomien ex-päätoimittajan Keijo Korhosen veljentytär?

Johan sinä nyt Johanna julkisuutta saat. Valtaisa kalapaliikki, kuinkas tässä nyt käy? Aamulehden edessä on juuri nyt joku mielenosoitus Alma-Mediaa vastaan ja Alma itse on ihan ulkona missä mennään.
(Alman paperille tai tietokantaan tässä nyt itsekin kirjoitan, saa nähdä kuinka käy)

Se on outoa kun päätoimittajaa oli haettu jo pitkään ja kun Alma ei itse löytänyt laittoi rekrytointifirman asialle. Miten on mahdollista, että rekrytointifirma ei selvitä hakijan taustoja, vaikka hakuprosenssi kesti puoli vuotta? Korhostahan pyydettiin Lapin Kansan päätoimittajaksi, ei hän sinne oma-aloitteisesti hakenut.

Itse minäkin aaikoinaan menin työpaikkani head-hunterin avulla ja firma joka minut sai oikeuden palkata maksoi siitä melkomoisen summan pääkallon metsästäjälle, ja aikasmoisen kultakimpaleen saikin. Saakohan Alma nyt rahansa takaisin kun Johanna ei heteroksi osottautunutkaan ja rouvan vaimokin on kommunisti mikälie?

Korhonen sai keskustelua aikaan jo Journalistin päätoimittajana, joten ei kai lehtitalossa ihan lehtiä lukematta olla oltu? Väistyvä nykyinen päätoimittaja vielä sekoitti pakkaa eilen illalla ja oli sitä mieltä että kaappihomo on ihan ok, sellaisia heilläkin on varmaan paljon. Mutta ei ihan julkihomo sentään sovi noin näkyvälle paikalle.

Toimi Kankaanniemi oli aikoinaan sitä mieltä että homous on vähän kuin sairaus, siitä voi parantua ja sen voi kovalla itsekurilla saada aisoihin. Oliskohan luolan lukijoissa talkooporukkaa joka osaisi Johannan käännyttää suht'koht vikkelään? Vee Koo oliskos sinusta apua?

Vee Koo muuten kommentoi tuohon Juuliskan kirjoituksiin, siellä on vähän uutisen tynkääkin etten paremmin sano., lukekaatten Juuliska kategoria..


Lapin Kansan sivuilta saksittua:


Lapin yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen katsoo, että syyttäjän pitäisi alkaa tutkia Alma Mediassa syntynyttä päätoimittajan erottamiskohua.

Hän on ammattituomarin kanssa selvittänyt tapausta epävirallisesti ja arvioi, että epäily työrikoksesta ex-päätoimittajaa Johanna Korhosta kohtaan on täyttynyt.

Työrikos kuuluu virallisen syytteen alaisiin rikoksiin eli poliisi voi tutkia sitä ja syyttäjä syyttää ilman, että asianomistaja lähtee ajamaan asiaa tai vaatimaan korvauksia.

Koskinen toteaa, että Alma Median Lapin Kansaan nimittämä ja sittemmin erottama päätoimittaja Johanna Korhonen on julkisuudessa tuonut asioita sen verran yksityiskohtaisesti esille, että pikaiseen tutkinnan käynnistämiseen on aihetta.

– Jos tapaus julkisesti muodostuu näin merkittäväksi kysymykseksi ja pysyy pinnalla, niin mikseivät syyttäjät ottaisi tapausta käsittelyyn? Syyttäjä ei voi tässä tapauksessa ainakaan asian arkaluontoisuuteen vedoten jättäytyä ulkopuolelle.

Alma Median ja Korhosen jupakassa kiistanalaiseksi on noussut, erotettiinko Korhonen naispuolisonsa vuoksi vai puolison poliittisen aktiivisuuden vuoksi. Alma Median mukaan sukupuolisella suuntautuneisuudella ei ollut erottamiseen merkitystä, vaan sillä, että Korhosen puoliso on näkyvästi politiikassa mukana.

 

"Kysyä voi laajastikin"

 

Seppo Koskisen mielestä työnantaja voi johtavaan asemaan ehdolla olevalta henkilöltä kysyä normaalia laajemmin asioita, myös perheeseen liittyviä.

– Mutta yksittäisissä tapauksissa, niin kuin juuri tässä, on harkittava mitkä ovat päätoimittajuuteen liittyviä tarpeellisia kysymyksiä. Mikäli perheessä on jotakin sellaista poikkeuksellista, joka voisi hankaloittaa päätoimittajan työtä, paikkaa hakevan on se kerrottava.

Koskisen mukaan Korhosen tapauksessa puolison ehdokkuus kunnallisvaaleissa toisella puolella Suomea ei ole sellainen asia, että se olisi ollut vaaraksi Lapin Kansalle tai vaara päätoimittajuudelle.

– Nyt kysytään, olisiko ehdokkuus pitänyt kertoa ja kuinka suuri rikkomus sen kertomatta jättäminen on? Mielestäni se ei ole sellainen rikkomus, jonka perusteella päätetään työsopimus.

Hän muistuttaa, että työntekijän sukupuolinen suuntautuneisuus sen sijaan on yksityiselämää, eikä siitä tarvitse kertoa.

– Virhe on työnantajan, jos hän kysyy haastateltavalta tarpeettomia asioita.

– Niin ei voi ajatella, että tarpeettomiin kysymyksiin pitäisi sitten haastateltavan vastata rehellisesti tai muutoin syyllistyt virheeseen.

– Korhonen on puhunut puolisosta eikä häntä voi tällä perusteella syyttää harhaanjohtamisesta.

 

"Kova työ voittaa juttu"

 

Seppo Koskinen arvioi, että tässä kohussa ei ole kyse Johanna Korhosen puolison kunnallisvaaliehdokkuudesta ja siitä kertomatta jättämisestä, vaan ongelman ydin on ex-päätoimittajan sukupuolinen suuntautuneisuus.

– En ennusta, miten tässä tapauksessa oikeudessa tulisi käymään, mutta veikkaan, että Alma Medialla on kova työ voittaa juttu.

Koskinen huomauttaa, että oikeutta ei käytäisi sanaa sanaa vastaan, vaan käytössä olisi niin sanottu käänteinen todistustaakka. Siinä työnantajan on esitettävä hyväksyttävä syy omalle käyttäytymiselleen.

Oikeustieteen tohtori, työoikeuden professori Seppo Koskinen on toiminut työlainsäädännön kouluttajana parikymmentä vuotta.