Tanssilattialla itse kukin tuntee olevansa suuren esittäjäryhmän jäsen. Joillekin tanssi voi olla ainoa keino ilmaista itseään.  Tanssin avulla ja sen yhteydessä pystytään kommunikoimaan helpommin samalla mieli rentoutuu ja olo paranee. Tanssin myötä ahdistus ja ärtymys vähenevät. Tanssin avulla päästään helpommin liikkumisen alkuun, motivaatio kasvaa ja itsetunto lisääntyy kun tuntee olevansa esittäjä.

 

Monet ovat sitä mieltä, että tanssiminen on asennekysymys ja ennen muuta oman itsensä hyväksymistä ehdoitta. Toisille se voi olla sitä, ettei muka koskaan opi tanssimaan, ja tanssizombien kastiin lukeutuville se jokailtaista tanssilattian tahkoamista. Myös on syytä miettiä sitä ohutta viivaa, joka erottaa itsekkyyden ja itsensä arvostamisen eri asteet toisistaan. Näihin liittyvät läheisesti mm. seuraavat käsitteet: kriittisyys, syyllisyyden tunto, pelko tulla torjutuksi, negatiiviset tunteet yleisesti sekä myrkyttävä häpeän tunne. Inhimillisesti toimien ajan myötä saavutetaan parhaiten syvävaikutteinen ja pitkäkestoinen hyvän olon tunne. Silloin tanssi on pelkkää iloa ja nautintoa. 

 

Tanssi sopii ihmiselle, jotka haluavat kosketella ja tulla kosketelluiksi. Koskettelun avulla kohtaa vastakkaisen sukupuolen fyysiset ja aistilliset puolet avautuvat osapuolille. Flirttailevaa lähityyliä tanssissa sanotaan joskus 3 minuutin romanssiksi. Tanssi on kokonaisvaltaista eli sitä joko on mukana tai ei eli tanssi täysillä. Tanssi vaatii sitoutumista enemmän kuin se, että menee ulos kuuntelemaan melua ja ottamaan bisseä.