Jos olette niin syy on Linnen joka itse oli innostunut ja loi kasviluokituksen.


Carl von Linné (1707–1778, vuoteen 1757 Linnaeus) tunnetaan parhaiten luonnontieteilijänä, joka loi perustan kasvien ja eläinten tieteellisille nimistöille. Isänsäkin harrasti puutarhan hoitoa ja harvinaisten kasvien keräämistä. Carl poika innostui siitä ja jatkoi muiden tehtäviensä ohella luonnontieteiden tutkimista koko elämänsä ajan. Hän oli perustamassa vuonna 1739 Ruotsin tiedeakatemiaa ja hän oli myös sen ensimmäinen esimies.

Lääketieteen opintonsa hän aloitti Lundissa vuonna 1727 siirtyi Upsalaan ja myöhemmin myös Hollantiin. Hän valmistui lääketieteen tohtoriksi vuonna 1735 Harderwijkin yliopistossa. Kun hän oli Hollannissa  Linné toimi pankkiiri George Cliffordin (1685–1760) henkilääkärinä ja tämän omistaman kasvitieteellisen puutarhan johtajana.

Ruotsiin Carl palasi vuonna 1738 ja toimi aluksi lääkärinä Tukholmassa. Hänet nimitettiin vuonna 1741 Upsalan yliopiston käytännöllisen lääketieteen professoriksi ja vuotta myöhemmin kasvitieteen ja teoreettisen lääketieteen professoriksi. Hän toimi vuodesta 1747 alkaen myös kuninkaan henkilääkärinä ja sai arkkiatrin arvon.-Eli Arvo Ylpön kollegoja.

Linné oli vanhan humoraaliopin kannattaja. Hän katsoi, että muutokset sapen, mustan sapen, veren ja liman välisissä suhteissa sekä niiden perusominaisuuksien eli kuumuuden, kylmyyden, kosteuden ja kuivuuden määrissä olivat merkityksellisiä sekä sairauksien synnyssä että hoitokeinojen valinnassa.

Linnén mukaan ihmisen ruumis oli koostunut kahdenlaisesta aineesta, kuoresta ja ytimestä, joista edellinen oli peräisin isästä ja jälkimmäinen äidistä. Kuori- ja ydinaineen välisen suhteen häiriintyminen sai myös aikaan sairauksia. Linné arveli useiden tavallisten kulku- ja tartuntatautien, "exanthemata viva", johtuvan pienten eläinten tunkeutumisesta ihmisen ruumiiseen.

Näinhän se malaria tarttuukin ja kun oikein sapettaa niin pää tulee mustaksi eli musta veri nousee varmaan päähän. Jos  tuo kuori on isästä niin onkohan se tämä ulkoinen habitus ja ydin taas se sielukkuus joka äiteeltä tulee? Selväähän se on että kuori ja ydin pitää olla sopusoinnussa, terve sielu terveessä ruumiissa ja jos ei ihan ruumis vielä olla niin kroppa kumminkin.