Mikko                            Ma 29.9.08 Seurala: 

1965763.jpg

Kuntotanssit jatkuvat Läyliäisissä. Tälle maantaille olin varannut jo töihin ekstrasyötävää mukaan. Kello 16 jälkeen muutama maustettu jauhelihatikku katosivat pötsiin alta aikayksikön. Kylmänäkin maistuvat. Nälkä oli ja niiden lämmitämiseen ei oikein ollut sitä aikaa.

Kotona oli jälleen kaikki tanssiin tarvittava valmiina. Vaatetuksen jälkeen pikavilkaisu peiliin: kelpaa. pinssi rintakarvoisin kiinni ja ulos kirmaamaan kohti OP-toria. Torilla Leena odottelinkin jo valmiina. Matkalla oli puhetta jo seuraavasta kuntotansseista. Ensi maantaille täytyy järjestää jostakin toinen kyyti.

Perillä osapuilleen samat kuviot, kun viime visiitillä. Leenan jäädessä vielä autolleen. Nousin raput ylös ja yritin aukaista oviparin oikeanpuoleisen oven. Jostakin kumman syystä vain siitä vasemmasta ovesta pääsi eteiseen sisään. Lippupöydän ääressä Sisko ja minulle toistaiseksi tuntematon vanhempi miesimmeinen ottivat tanssijat hymyllä ja tervehdyksellä vastaan. Tanssilipukkeen oston jälkeen narikkatilassa tanssikengät koipiin ja vielä pyyhe käteen.

1965760.jpg

Tanssisalissa oli paljon tuttuja kasvoja viime kerralta. Oikestaan kaikki olivat tuttuja. Tuttu oli opettajakin. Kavalieeri/daami-suhde oli tasoittunut. Tällä kertaa näin yhden tai kahden miehen ilman paria. Tanssinopetusta oli jälleen tarjolla reilun kolmen vartin verran. Kun viime kerralla oli tanssilaji, mikä nyt ei ollut hallussa, niin tänä maantaina oli sitten valssin vuoro. Heti alussa kävi selväksi miten paljon voi unohtaa, kun ei harjoittele..saatika yritä sitä tanssipaikoissa tanssia.

Katselin alussa muiden menoa. Alkuvaiheessa olin itsekkin ilman paria. Siitä sitten otin eteneviä valssiaskeleita. Hyvinhän se meni, kun ei ollut daamia parina. Sain daamin siihen treeniin mukaan. Kuntotanssien äidin Siskon. Etenevää lähdettiin kokeilemaan. Tökkien lähti tanssi kulkemaan. Varsinainen ongelma oli jalkojen sekoaminen käännöksissä. Ei sitten tuntunut homma luistavan. Loppujen lopuksi lähdettiin perusteista eli siitä perusneliötä. Sitä sitten veivattiin loppuun asti. Muidenkin treenejä tuli katseltua. Se mikä minulle oli aivan uutta oli kädenalitus etenevässä kuviossa. Ei näyttänyt pahalta, mutta taidan yhä pitäytyä perusalkeiskuvioissa.

Opetuksen jälkeen oli tuttuun tapaan 15 min paussi ennen varsinaisia tansseja. Puffetista ostin limupullon ja kävin keskirivistön pöytään sitä nauttimaan. Siihen pyödän viereen tuli kolme naista houkuttelemaan minua 13.10 olevalle hitaan valssin kurssille. Kyydin lupasivat järjestää. Sehän oli selvää, jotta lähtisin mukaan. Pitäähän nämä kurssit yrittää hyödyntää parhaansa mukaan. Daamit lähtivät tanssimaan ja jäin vielä pöytään juomaa nauttimaan.

Siihen samaan pyötään istuitui tanssikurssin vetäjä. Juteltiin eri tanssipaikoista aluksi. Kehui erityisesti Kolibrin to-tansseja. Samaan syssyyn harmittelin mahdottomuutta päästä torstaisin tanssimaan. Tuli puheeksi Satulinnan hakuriviryysis. Tanssinopettaja kehui erityisesti n 100km päässä olevia tansseja. Paikkaa en nyt saa millään mieleen. Anna otti puheeksi Ruusulinnan lattian.

Harmitteli silloisen tanssialustan luistamattomuutta. Kuuleman mukaan lattianpinta oli jotakin betonia tai sinne päin. Vakuutin välitöttömästi, että nykyinen vesivaneeri kyllä luistaa..ehkä vähän jopa liikaakin. Anne kehui askeleitani. No joo tokasin. Onhan sitä tullu kursseja käytyä ja muistin uumenista kaivettu perusneliön askeleet. Sitten vielä vinkiksi kehotti hankkimaan kokovartalopelin, mistä näkisin miten jalat menevät. Totesin jospa tuosta keittiökäytävän peilistä näkisi itsensä, kun tarpeeksi makuuhuoneeseen peruuttaa.

Limu oli kulautettu kurkusta alas ja nousin tanssimaan. Rupattelutauko oli vähän venynyt. Klo 19.15 köpöttelin salin puolelle. Viimeisen tahdit valssista olivat menossa. Osa tanssijoista oli omaksunut alkuillan opit ja veivät daamiaan käden ali. Sujuvan näköistä vientiä.

Seuraavaksi taisi tulla tangoa. Ei muuta, kun daamia hakemaan kahvilan puoleiselta seinustalta. Seuralassa halupaikat on vähän niin kun kortilla. Tänä maantainakin varttuneempi tanssiväki oli tanssi-illan selkäranka. Minä poika, kun en nirsoile. Suunnilleen samojen kanssa tuli lattialla veivattua, kun depyytti-iltanakin. No taisi siellä pari uuttakin daamia päästä tanssittamaan. Tangoa seurasi humppaa. En ensimmäiselle parille päässyt vielä viime kertaista humppadaamia tanssittamaan. Nämä humpat ovat olleet tavallaan hauskoja tanssia, kun osalle daameista kävelyhumppa on jotakin niin uutta ja eksoottista.

Foksia tanssittiin jälleen niin paljon, jotta varmasti tuli askeleet jälleen virkeästi mieleen. Seuraavaan humppapariin yhytin vihdoin daamin, mitä olin jo tovin tälle tanssille hakenut. Siinä hakutilanteessa heitin nyt alkavan kävelyhumpan toisen oppitunnin. Hyvin daami jälleen tuli. Pientä naurua aiheutti pienet sählingit.

Raimo Turtiainen kehotti kahteenkiin otteseen tanssiväen hakevan toisiaan sekahakuna. Syystä tai toisesta ääriharva daami on hakenut miehiä tanssimaan. Edelleen se oma aktiivisuus on tae päästä tanssimaan. Tällä kertaa kiersin kahviporokasan kaukaa. Eräs illan erikoisuus oli nähdä, miten yksi mies vei kolmea daamia yhtä aikaa. Onko tässä ratkaisu tulevaisuuden miespulaan tanssilavoilla? Kuuma oli jälleen ja hiki näytti muillakin puskevan pintaan. Myöskin eräälle nuorelle tanssiparille. Tänä iltana en ollut paikan nuorin.

Illan solisti ja orkesteri soittivat vallan mainiota tanssimusikkia. Ilta vaan loppui heidän kannaltaa liian nopeasti, kun aikoivat viimeisenä soittaa polkkaa valssin sijaan.

1965761.jpg

Jälleen nuo vapaaliput ja kahvilaput menivät kaksinumeroisille. Numerolle 8 ei voittoa heltynyt. Loppuvalssien aikana oli aika pistää pyyhe kassiin ja kengät perässä. Jälleen pelkona oli vilustuminen. Seuraavalla kerralla ehdottomasti varapaita mukaan. Olin jo lähtövalmis, kun Leena viittoili istumaan pöytään. Söi siinä leipää, mikä näytti kyllä aika herkulta ja rastitti osallistujalistan puuttuvia tanssijoita. Eivät olleet jostakin syystä merkanneet itseään mukana olleiksi. Tavalliseen tapaan ennen klo 22 kotipihaan ja kaivelin kukkarosta Leenan käteen reilut kyytirahat. Maksaahan siinä autossa muukin, kun menovesi.