Kimmo Oksanen kirjoittaa sunnuntain (5.10.08) Helsingin Sanomissa (s. A12) eo. aiheesta. Kannattaa tutustua häneen keräämäänsä varsin laajaan aineistoon, josta lainaan muutamaa kohtaa.

Kaavapäätöksen (v. 2002) mukaan alueelle rakennetaan Makasiinipuisto. Kiinteistövirasto hakee Uudenmaan ympäristökeskukselta poikkeuslupaa, jotta puistolle varatut 1500 neliötä ynnä 285 neliötä päälle annetaan tanssipaviljongille. Siten poikkeama asemakaavasta on vähäistä suurempaa. VTT:n lausunnon mukaan säilynyt makasiinin osa on korjauskelvoton. Tiiliä purkutyömaalta on otettu talteen kymmeniätuhansia vastaisen varalle.

Helsingin poliittisten ryhmien johtajat kokoomuksen Risto Rautavaa lukuun ottamatta vastustavat poikkeuslupamenettelyä ja edellyttävät siten asemakaavamuutosta, mikä johtaisi vuosien viivytystaisteluun ja todennäköisesti veisi hakijalta rakentamishalut mennessään.

Näyttää siltä, että mitä enemmän ollaan vasemmalla ollaan sitä enemmän vastustetaan tanssipaviljonkihanketta. Tämä tuntuu minusta nurinkuriselta. Tämä on helposti tulkittavissa siten, että vasemmisto ääreisaineistoineen tukee epäsuorasti korkeakulttuuria, mistä heidän kannattajansa eivät kyllä pääse nauttimaan. Liput pidetään juuri sen verran hintavina, ettei rupusakkia tarvitse haistella niissä näytöksissä. (Hyvässä muistissa on, että esimerkiksi jokaista oopperalippua veronmaksajat tukevat kiinteistöinvestointien lisäksi yli 220 €:lla. Oopperaliput olisivat siten ilmaisia 15%:n lisätuella! Onnistuisiko?? )


∑:     Oli miten oli, kannattaa hiillostaa kunnallisvaaliehdokkaita heidän suhtautumisestaan lavatanssikulttuuriin. Nyt ja vain nyt heiltä voidaan kiristää lausuntoja, joihin voidaan ajan kanssa palata.