Kansantalous kuullostaa tylsältä oppiaineelta, jota on syytä välttää mikäli vain suinkin pystyy. Ne, jotka uhkaavasta taloustilanteesta huolimatta ovat edelleen samaa mieltä, voivat lopettaa lukemisen tähän. Eikä tämä juttu muutenkaan liity palstan aiheisiin.

Mutta jos seuraat taloudellista myllerrystä pelonsekaisin tuntein ja neuvottomana, olisi ehkä syytä tutustua aiheeseen paremmin. Mitä raha oikeastaan on? Mikä sen arvo on? Miten se liittyy energiaan, ravintoon ja ympäristöön. Alla on linkki kansantalouden pikakurssista, joka taatusti avaa silmät eikä ole tylsä. Miten olemme joutuneet tähän tilanteeseen? Ymmärtävätkö valtaapitävät asiasta mitään vai yrittävätkö he peitellä ikäviä tosiasioita. Kummin päin tahansa. Johtopäätös on kuitenkin se, että jotain monien mielestä ikävää ja radikaalia on tehtävä heti tai seuraukset ovat vielä ikävämmät kaikkien mielestä.

30-luvun lamasta ei ole opittu yhtään mitään. Chris Martenson ennustaa, että seuraavat 20 vuotta tulevat olemaan hyvin erilaiset kuin kuin edelliset 20. Täysin riippumatta siitä, minkälaisia poliittisia päätöksiä tehdään. Menneeseen ei ole paluuta.

The Crash Course