Toyota on kerännyt mainetta luotettavana ja laadukkaana autonvalmistajana. Myyntitilastot vahvistavat ostajien luottamuksen. Yhtiö on myös tutkimuksen ja tuotekehityksen eturintamassa. Mutta onneksi Toyotan amerikkalaiset lakimiehet tekevät parhaansa, jotta uutisoinnista tulisi tasapuolisempi.

 

Nyt nämä kirjanoppineet ovat keksineet, että fanien piirtämät autonkuvat, joissa auto on nimetty Toyotaksi, kuuluvat Toyotan tekijänoikeuden piiriin! Näitä kuvia ei saa levittää internetissä. Käyttäjien lataamia PC:n taustakuvia välittävä Desktopnexus on saanut lakimiehiltä kirjeen, jossa vaaditaan poistamaan kaikki Toyota-autojen kuvat. Kun palstan ylläpitäjät rohkenivat epäillä, josko Toyota todella omistaa kaikkien esillä olevien kuvien tekijänoikeudet, vastasivat nämä, että sellainen selvitys tehdään vain, jos Desktopnexus maksaa selvityksen kustannukset. Lisäksi he uhkasivat haastaa palstan ylläpitäjät oikeuteen jokatapauksessa.

 

Hmmm... Jos siis olen lakimies, voin syyttää ja uhata korvausvaatimuksilla ketä vain jostakin rikkomuksesta, johon hän ei todennäköisesti ole syyllistynyt ja vaatia sitten vahingonkorvausta tai laskuttaa hänen syyttömyytensä selvittämisestä! Eli kuten tunnettua, lakimies voittaa aina.